У Київській області збирають музичні інструменти для клубів, що постраждали від війни

У Київській області збирають музичні інструменти для клубів, що постраждали від війни -

У Київській області збирають музичні інструменти для клубів, що постраждали від війни - фото: facebook.com/kovalenko.foundation

Події
26 вересня 2023 14:00
Автор: София Бакун

Благодійний фонд Natalia Kovalenko Foundation розповів Vgorode про те, що пережили будинки культури Гостомелю та як можна їм допомогти.

Гостомельські музичні клуби пережили жахливі часи під час повномасштабного вторгнення. До війни тут проводилися музичні вистави, а також навчалися музиці та мистецтву сотні дітей. Але в часи окупації Київської області клуби були захоплені росіянами, які, відступаючи, учергове спробували знищити всю культуру: розстріляли апаратуру, зламали музичні інструменти, порізали вишиванки й полотна молодих українських художників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тепер благодійна організація має на меті допомогти музичним закладам, які в тому числі працюють як музичні дитячі школи в Гостомелі Київської області. Усього допомоги потребують чотири музичні клуби Гостомеля. Сцени й фасади фонд та активні містяни вже відремонтували самотужки, проте на закупівлю інструментів і музичного обладнання коштів немає. Тому навіть найменша пожертва - музичні інструменти, апаратура, тощо, зможе зробити величезний внесок у життя дітей та дорослих, що мріють продовжувати розвивати українське мистецтво.

Із закликом долучитись до зборів на потреби гостомельського клубу до своїх підписників звернулись  чимало українських музикантів, медійників та блогерів, серед яких: Jamala, TamerlanAlena, гурт Cloudless, ONUKA, Даша Трегубова, Катя Бльостка, Юрій Марченко, Алеся Бацман, Влад Іваненко та інші,  проте потреба в інструментах та апаратурі все ще є.

Нагадаємо, сталася серйозна пожежа на Теремках. З'ясувалося, що горіла "Котобаза" – це будинок, у якому мешкали десятки котів та кішок. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах