На Землю насувається потужна магнітна буря: коли та що робити

На Землю насувається потужна магнітна буря: що робити

На Землю насувається потужна магнітна буря: що робити

Події
26 вересня 2023 16:18

Найближчими днями на Землю очікує потужна магнітна буря. З 26 по 28 вересня у метеозалежних людей може погіршитися самопочуття, а також можливі збої у роботі електротехніки.

Про це повідомляє Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Природа магнітних бур

Магнітні або сонячні бурі є потужними викидами енергії на Сонці. Коли заряджені частинки досягають Землі, вони взаємодіють із атмосферою, викликаючи різні ефекти. Сильні бурі можуть викликати полярне сяйво, впливати на радіозв'язок та викликати збої в роботі GPS, супутників та електромереж.

Прогноз на найближчі дні

За даними супутникових систем NOAA та інших міжнародних метеорологічних лабораторій, сильна магнітна буря розпочнеться 26 вересня та завершиться 28 вересня. 26 вересня вона досягне піку, після чого її потужність почне зменшуватись. До кінця вересня на Землю очікується ще одна невелика магнітна буря, яка пройде 29 вересня. Магнітосфера повернеться до нормального стану 30 вересня.

Як убезпечити себе під час магнітної бурі

Під час магнітної бурі рекомендується уникати тривалого перебування на вулиці, особливо у відкритих просторах. Якщо у вас є медичні протипоказання або метеозалежні, слід обмежити фізичну активність. Також варто бути готовим до можливих збоїв у роботі електроніки та зв'язку. Якщо ви плануєте подорож або тривале переміщення, заздалегідь перевірте прогноз погоди та магнітної активності.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах