У Києві затримали агента ФСБ, який шпигував за українськими військовими

У Києві затримали агента ФСБ, який шпигував за українськими військовими  -

У Києві затримали агента ФСБ, який шпигував за українськими військовими - фото //ssu.gov.ua

Події
02 жовтня 2023 13:32

Служба безпеки провела спецоперацію, у рязультаті якої в Києві затримано агента ФСБ. Він збирав інформацію про спецпідрозділи Збройних сил України та СБУ. 

Як повідомили в пресслужбі СБУ, ворожий агент отримав своє завдання від російського "куратора" наприкінці літа цього року. Для виконання завдання агент ФСБ намагався вступити до однієї з київських шкіл "Армії дронів".

Після свого зарахування до школи він мав встановлювати локації полігонів, де курсанти навчалися управляти ударними та розвідувальними безпілотниками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За данними СБУ, окупанти готувались використати інформацію свого агента для повітряних атак на об'єкти ЗСУ та Служби безпеки.

Також стало відомо, що зловмисник обходив вулиці Києва як пересічний мешканець та фіксував локації українських військових на території міста.

Оккупанти ж пообіцяли грощову винагороду у разі успішного виконання ворожих завдань.

Зловмисника затримали співробітники СБУ під час виконання ворожого завдання, а саме фотографування ним військову частину столиці.

Ворожим агентов виявився 49-річний підприємець з Києва. Чоловік потрапив до поля зору агресора через свої  антиукраїнські дописи на одному з російських Телеграм-каналів. 

Під час обшуків за місцем проживання затриманого виявили комп'ютерну техніку та банківські картки, які він використовував у своїй ворожій діяльності.

Служба безпеки повідомила фігуранту про підозру у державній зраді. Наразі зловмисник знаходиться під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув'язнення.

У Києві затримали агента ФСБ, який шпигував за українськими військовими  -У Києві затримали агента ФСБ, який шпигував за українськими військовими - фото //ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах