Київрада затвердила проєкт "Зелене місто": що відомо

Київрада затвердила проєкт "Зелене місто": що відомо.

Київрада затвердила проєкт "Зелене місто": що відомо. Фото: Artem Hvozdkov gettyimages.com

Події
03 листопада 2023 09:48

Київрада затвердила план дій "Зелене місто". Комплекс містить 20 пакетних заходів про розв'язання питань кліматичних змін та в плануванні розвитку довкілля.

Як повідомляють у КМДА, в документі передбачено розроблення заходів у сфері транспорту, сталої міської мобільності, енергоефективності, водопостачання та водовідведення, управління відходами, збереження довкілля та різноманіття, цифровізації міського господарства та управління даними.

Для реалізації плану орієнтовано потенційне залучення інвестицій у розмірі близько 2,5 мільярда євро. Фінансувати проєкт може міський бюджет, міжнародні фінансові організації чи приватний капітал (інвестиції).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заступник мера Києва зазначив, що було проведено декілька консультацій-семінарів із громадкістю, науковцями, освітянами, представниками бізнесу та громадських організацій. Опрацьовано понад 200 пропозицій і коментарів відповідно до процедур Стратегічної екологічної оцінки.

Заступник також додав, що документ фактично підготовлений. Через повномасштабне вторгнення, у документі передбачили заходи з енергоефективності.

Йдеться про обладнання квартальних котелень альтернативними джерелами живлення на різних видах палива, встановлення додаткового обладнання для когенерації (комбіноване виробництво) теплової та електроенергії, закупівлю мобільних (пересувних) котелень для аварійного теплопостачання.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах