Як правильно годувати британських кошенят?

Як правильно годувати британських кошенят? - фото

Як правильно годувати британських кошенят? - фото

Події
24 листопада 2023 18:45

Для здорового росту й розвитку улюбленця варто дбати про нього з перших днів, щойно він з‘явився у вашому житті. Вибір правильного раціону — важлива частина турботи про здоров’я та добробуту тварини. Саме з їжі кошеня отримує поживні речовини та енергію для росту. 

Особливості годування «британців»

Кожна порода має характерні особливості. Це враховують додатково, розвʼязуючи питання, чим треба годувати британських кошенят. А серед основних чинників, окрім породи, до уваги беруть вік, стан здоровʼя тварини тощо. 

Упродовж перших трьох-чотирьох тижнів кошенята харчуються виключно молоком матері. Іноді трапляється так, що новонароджені та зовсім маленькі кошенята не отримують молоко кішки (внаслідок відсутності його у кішки або її загибелі). У цьому випадку використовують спеціальний замінник, склад якого дуже наближений до котячого молока. Спроби годувати кошенят молоком сільськогосподарських тварин (корів, кіз) можуть спричинити діарею, сильне ослаблення й уповільнення розвитку організму, а в найгіршому випадку — смерть.

З чотирьох тижнів можна почати перехід кошеняти на самостійне харчування. Важливо, щоб корм відповідав таким параметрам:

  • Був повнораціонним і збалансованим. Корм має містити необхідний для забезпечення здорового та гармонійного росту молодого організму комплекс вітамінів і мінералів, а також відповідати потребам кошеняти в кількості білку, вуглеводів і жирів. Вживання збалансованого раціону сприятиме подальшому нормальному розвитку кісток і мʼязів, підтримці здоров’я травної системи й імунітету.

  • Відповідав віку кошеняти. У період відлучення це може бути ніжний мус або розмочені у воді крокети, пізніше — сухий або вологий корм. 

  • Сприяв підтримці гігієни ротової порожнини. Сухі корми допомагають зменшити утворення зубного нальоту. Це особливо важливо в період, поки кошеня ще не звикло до регулярного чищення зубів.

  • Крокети можна легко захопити та розгризти. Через особливу будову морди (короткий ніс, масивна нижня щелепа) «британцям» незручно їсти класичні крокети. Подушечки мають бути подовженими та невеликими.

У віці 12 місяців кошеня переходить на раціон для дорослих котів.

Чим годувати кошеня породи британська короткошерста

Royal Canin створив раціони для кошенят від чотирьох тижнів до 12 місяців, зокрема й спеціалізований корм для британських короткошерстих кошенят:  

  • Від народження до відлучення. Якщо кішка не годує або материнського молока недостатньо, можна вибрати Babycat Milk — замінник, максимально наближений до складу котячого молока.

  • Вік 1-4 місяці. Mother & Babycat Ultra Soft Mousse — ніжний однорідний мус. Або сухий корм Mother & Babycat, який під час відлучення кошеняти від молока матері розмочують до кашоподібного стану, а пізніше вже дають без розмочування.

  • Вік 2-12 місяців. British Shorthair Kitten — спеціально розроблений корм для кошенят породи британська короткошерста.

  • Стерилізовані кошенята віком 6-12 місяців. Kitten Sterilised Gravy має помірний рівень жирності зі збереженням оптимального рівня білка та кальцію. 

Після року можна перейти на  корм для дорослих стерилізованих котів або вибрати раціон British Shorthair Adult. В останньому випадку, якщо кіт стерилізований, йому дають найменшу рекомендовану добову норму корму задля уникнення набору зайвої ваги. 

Сухі та вологі повнораціонні корми створені з урахуванням усіх потреб кошеняти з моменту народження до дорослішання. За бажанням можна комбінувати сухий і вологий корм. Для стерилізованих кошенят є окремі раціони, що підтримують здоров’я сечовивідних шляхів і водночас не обмежують споживання мінералів у період росту. Пам’ятайте, що кожний перехід на новий продукт (навіть одного виробника) бажано здійснювати поступово, наприклад, упродовж тижня, задля запобігання розладів роботи шлунково-кишкового тракту.  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах