Податку у 18% на надходження коштів на карти мешканців України не буде

Податку у 18% на надходження коштів на картки мешканців України не буде.

Податку у 18% на надходження коштів на картки мешканців України не буде. Фото ілюстративне: ssu.gov.ua

Події
01 сiчня 18:31

Останнім часом в інтернеті почала поширюватися інформація про те, що незабаром планується з кожної суми, яка надходитиме на карткові рахунки українців, віднімати 18%. Міністерство фінансів заперечує появу нового податку.

Оподаткування в Україні розвивається згідно з Національною стратегією доходів України. У цьому великому та комплексному документі описані всі етапи будь-якої реформи у цій сфері.

У тексті Нацстратегії "відсутні заходи щодо оподаткування надходжень на картку фізичної особи", повідомляють у Міністерстві фінансів України. Неправильні висновки щодо запровадження 18% податку було зроблено на основі інформації з розділу 4.3.1 "Реформа спрощеної системи оподаткування".

У цьому розділі немає згадок про "будь-які надходження на картку фізособи". А фразу про вимоги щодо "оподаткування доходів, одержаних поза підприємницькою діяльністю" інтерпретували неправильно, у ній лише відображено загальні принципи оподаткування, які були записані й раніше у Податковому кодексі.

У Мінфіні наголошують, що така важлива реформа, як запровадження нового податку з фізосіб, не може бути прийнята без обговорень із суспільством, органами влади та бізнесом.

Нагадаємо, про те, що на власні кошти українців вводиться податок для поповнення держбюджету, Vgorode писав зовсім недавно - 30 грудня.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах