В Києві з’явиться Академія Гончарного Мистецтва з програмами реабілітації військових та громадян з інвалідністю

Фото: оновлений дизайн будівлі

Фото: оновлений дизайн будівлі

Події
12 лютого 14:20

Приватними інвесторами з урахуванням проекту сходів з пейзажної алеї буде побудовано музей та новий оглядовий майданчик 

Попри тяжкі випробування, пов'язані з війною і загрозами, що постійно нависають над країною, культурна сфера у Києві продовжує активно розвиватись. У співпраці творчої спільноти приватних інвесторів та з залученням іноземних архітекторів та консультантів, було створено проєкт культурно-туристичного обʼєкту, який стане продовженням сходів пейзажної алеї.

У 2016 році компанія-інвестор, відповідно до умов діючого договору оренди земельної ділянки та враховуючи містобудівні умови та обмеження, представила проєкт адміністративної будівлі за адресою вул. Гончарна, 19 (Воздвиженка).

При розгляді проєкту міська влада наголосила про неможливість будівництва в цьому  місці високих будівель та необхідності інтеграції нової будівлі у вже існуючий ландшафт і збереження привабливості нових променадних зон, а головне, щоб цей об’єкт мав суспільно-культурне значення для містян. Тож компанією-інвестором на вимогу київської громади було залучено іноземного архітектора в якості консультанта, що сприяло створенню оптимального архітектурного рішення. Тепер нова будівля буде не лише доповнювати ландшафт, але і стане цікавим туристичним та архітектурним обʼєктом на Подолі – завдяки її інтеграції у ансамбль нових сходів і створення додаткових оглядових майданчиків для киян та гостей міста.

Під впливом зауважень від міської влади, інвестор перетворив проєкт будівництва адміністративної будівлі у щось більше – Центр Гончарного Мистецтва із академією та музеєм Гончарства. Також було підписано попередні угоди із майстрами гончарної справи KUST про розміщення Академії та музею і розроблено програми для реабілітації людей з ПТСР та громадян з інвалідністю. У прийнятті рішення про створення програм реабілітації також відіграв роль і досвід студії KUST, здобутий з початку повномасштабної війни. Команда бренду неодноразово проводила заняття як для військових, так і дітей, що стали вимушеними переселенцями:

"Гончарство позитивно впливає як на фізичне, так і ментальне здоровʼя. У випадку з реабілітацією військових, можна сказати, що такі заняття впливають на дрібну моторику, допомагає відволіктись і загально позитивно змінює самопочуття. Якщо ж аналізувати досвід роботи з дітьми, то окремо варто відзначити покращення процесу соціалізації дітей-ВПО у новій громаді", — зазначив засновник KUST, Віктор Кущенко.

Важливо відзначити, що проєкт не лише створює культурний центр для містян і гостей, а й є прикладом для приватного капіталу, який інвестує в місто навіть у непевні часи. Це свідчення того, що Київ залишається цивілізованим та привабливим для інвестицій, незважаючи на труднощі, з якими стикається Україна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах