Територію екопарку на Осокорках могли спалити спеціально

Територію екопарку на Осокорках могли спалити спеціально.

Територію екопарку на Осокорках могли спалити спеціально. Фото: ДСНС Києва

Події
06 березня 17:58

Активісти "Екопарку Осокорки" припускають, що у підпалі в Дарницькому районі Києва винні забудовники, ті заперечують будь-який зв'язок із пожежею.

Нагадаємо, увечері 5 березня розпочалася масштабна пожежа на лівому березі Києва, на території двох ландшафтних заказників у Києві - "Осокорківські луки" та "Озеро Тягле". Відразу розпочалися припущення, кому це може бути вигідно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють у Київській міській прокуратурі, розпочато досудове розслідування, воно проводитиметься слідчими Дарницького управління поліції. Пожежа могла виникнути не випадково, існує підозра на підпал об'єктів природно-заповідного фонду.

Підозри в тому, що вогонь на цій території виник не випадково, посилилися після інформації, яку розмістили у Facebook-групі "Екопарк Осокорки". Там написали, що "на ділянці, що межує зі скандальною забудовою Stolitsa Group, хтось здійснив підпал. Кілька днів тому невідомі писали нам у чат про підпал і потім видалили повідомлення. Таким чином знищується все живе, щоб потім було легше розширювати забудову".

Земля, яка може бути цікава забудовникам, знаходиться поруч із житловим комплексом H2O, який будує згадана вище Stolitsa Group. Попередню назву будівельного проекту на цій території – "Патріотика на озерах", її здійснював банк "Аркада".

А ось як відреагував на те, що трапилося, сам забудовник, який згадували екологи-активісти: "Stolitsa Group неприємно здивована фактом пожежі поблизу озера Тягле на київських Осокорках. Це не тільки шкода для екології Києва, а й черговий виклик для успішного завершення нашою компанією добудови ЖК "Еврика" і ЖК "Патріотика" збанкрутілого банку "Аркада".

Забудовник заперечує будь-яку зацікавленість у підпалі та просить ЗМІ не атакувати інформаційно компанію, інакше вони загрожують відстоювати свої інтереси в суді.

На те, що люди причетні до пожежі, натякає депутат Київради Євгенія Кулеба, вона на своїй сторінці у Facebook написала, що “громада зафіксувала авто, яке виїхало з екопарку. Відразу після цього почалася пожежа. Ці дані будуть передані поліції”. Також вона висунула таку гіпотезу: "Підпал здійснив забудовник: немає двох об'єктів природно-заповідного фонду - немає проблеми - можна будувати".

Нагадаємо, у листопаді Vgorode писав, що у Дарницькому районі забудовники засипали сміттям частину заказника "Озеро Тягле".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах