В історичній частині Подолу хочуть побудувати висотний ЖК та багатофункціональний центр

В історичній частині Подолу хочуть побудувати висотний ЖК та багатофункціональний центр.

В історичній частині Подолу хочуть побудувати висотний ЖК та багатофункціональний центр. Фото: візуалізація проекту забудови

Події
09 березня 21:32

Незважаючи на начебто існуючу заборону на зведення висотних будівель, у старій частині Подолу може з'явитися житловий комплекс заввишки до 12 поверхів, а також багатофункціональний центр із фітнес-клубом. Дозвіл на висотну забудову спробують оскаржити у суді.

Йдеться про спробу будівництва житлового комплексу Ріхерт&Парк, він може з'явитися на території історичної пивоварні Ріхерта на Подолі. Позов до суду подав активіст Олександр Дядюк, повідомляють у "Хмарочосі".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дозвіл на будівництво видано на перетині вулиць Кирилівської та Нижньоюрківської. За словами активіста, місце будівництва знаходиться у центральній планувальній зоні, центральному історичному ареалі, в охоронній зоні пам'ятника "Історичний ландшафт Київських гір та долини Дніпра" та в межах охоронної зони пам'ятки "Лиса гора".

Хоча на цій території нове будівництво дозволяється максимум до 15 метрів заввишки, девелопер каже, що має дозвіл будувати тут будинки до 60 метрів заввишки, але він начебто готовий піти на компроміс і обмежити висотність забудови 36 метрами.

За словами активіста, забудовник має лише дозвіл на здійснення земляних робіт, і це все, інших документів, що дозволяють будівництво, у нього немає.

Згідно з проектом реконструкції старої броварні, тут мають з'явитися ЖК з будинками заввишки 7-12 поверхів (42 метри), а у реставрованій будівлі пивзаводу за планом з'явиться мультифункціональний комплекс із супермаркетом, фудхолом, коворкінгом та фітнес-клубом.

Нагадаємо, минулого року на Подолі знесли унікальний для Києва дерев'яний будинок початку ХІХ століття.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах