Карта бойових дій в Україні 23 березня

Мапа бойових дій в Україні 23 березня.

Мапа бойових дій в Україні 23 березня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
23 березня 12:52

Сьогодні, 23 березня, в Україні розпочався 759 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 23 березня.

У ніч із 21 на 22 березня російські війська завдали найбільшу серію комбінованих ударів безпілотників та ракет по українській енергетичній інфраструктурі з початку повномасштабного вторгнення. Українські військові повідомили, що російські сили за ніч запустили 151 безпілотник та ракету по Україні, у тому числі 63 безпілотники «Шахед-136/131» з Приморсько-Ахтарська, Краснодарський край; 12 ракет «Іскандер-М» із Білгородської області та окупованого Криму; 40 ракет Х-101/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників над Каспійським морем; п'ять крилатих ракет Х-22 з бомбардувальників над Ростовською областю; сім ракет Х-47 «Кинжал» із бомбардувальників над Тамбовською областю; дві крилаті ракети Х-59 з бомбардувальників над окупованою Запорізькою областю; та 22 ЗРК С-300/С-400 з Білгородської та Курської областей. Українські офіційні особи повідомили, що українські сили збили 55 безпілотників «Шахед», 35 ракет Х-101/55 та дві ракети Х-59. Українські офіційні особи заявили, що російські сили атакували 136 енергетичних об'єктів у Запорізькій, Хмельницькій, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській, Вінницькій, Львівській та Івано-Франківській областях, пошкодивши десятки цих об'єктів внаслідок найбільшої атаки на українську енергетичну інфраструктуру з лютого 2022 року.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у районі Кремінної на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 22 березня. Геолоковані кадри, опубліковані 21 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід від Терного (на захід від Кремінної). Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали на північний схід від Куп'янська в районі Сіньківки, на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки та Берестового, на захід від Кремінної біля Терного та на південь від Кремінної біля Білогорівки. Повідомляється, що у районі Білогорівки діють підрозділи 123-ї російської мотострілецької бригади (2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [ЛНР]). Заступник командира української бригади, що діє на напрямі Харків-Луганськ, заявив, що ситуація на Куп'янському напрямку динамічна, оскільки інтенсивність щоденних російських наступів змінюється, але російські війська постійно проводять велику кількість атак на лиманському напрямку. Заступник командувача заявив, що українські сили не помітили накопичення російськими силами додаткових сил на Куп'янському та Лиманському напрямках і що російське командування лише перекидає у цей район нові сили для відшкодування щоденних втрат.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

22 березня позиційні бої у районі Бахмута тривали, але змін лінії фронту у цьому районі не відбулося. Російські блогери стверджували, що частини російської 98-ї повітряно-десантної дивізії просувалися в лісових масивах на північ від Івановського (на захід від Бахмута), але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Позиційні бої тривали на північний схід від Бахмута в районі Спірного та Білогорівки; на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута в районі Іванвісського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки; і на південь від Бахмута в районі Південного. Повідомляється, що на Бахмутському напрямку діють підрозділи російської 6-ї мотострілецької дивізії (3-й армійський корпус [АК]).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки на тлі позиційних боїв, що тривають, у цьому районі 22 березня. Геолоковані кадри, опубліковані 21 і 22 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в районі Тоненкого (на захід від Авдіївки). Позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Семенівки; на захід від Авдіївки в районі Орлівки та Тоненького; та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського. Український солдат, який діє в районі Авдіївки, заявив, що склад та якість російських сил у цьому районі дозволяють припустити, що російські сили продовжують віддавати пріоритет наступальним операціям на Авдіївському напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька на тлі позиційних боїв, що продовжуються, на захід і південний захід від Донецька 22 березня. Геолоковані кадри, опубліковані 22 березня, показують, що російські війська нещодавно просунулися до південної частини Новомихайлівки (на південний захід від Донецька). Позиційні бої відбувалися на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Водяного. Повідомляється, що в районі Перемоги (на південний захід від Донецька) діють підрозділи російського 255-го мотострілецького полку (20-та мотострілецька дивізія, 8-а загальновійськова армія [САА], Південний військовий округ [ЮВО]).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися до прикордонної зони Донецької-Запорізької областей. На геолокованих кадрах, опублікованих 21 березня, видно, що частини російського 394 мотострілецького полку (127 мотострілецька дивізія, 5 САА Східного військового округу [ВВО]) нещодавно просунулися на захід від Старомайорського (на південь від Великої Новосілки). 22 березня позиційні бої тривали на південний схід від Великої Новосілки в районі Володимирівки та на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного. Повідомляється, що в районі кордону Донецької та Запорізької областей діють підрозділи 14-ї бригади спецназу РФ (Головне управління Генерального штабу Росії [ГРУ]).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

22 березня позиційні бої продовжилися на заході Запорізької області, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не сталося. Російські блогери стверджували, що російські війська просувалися в районі Роботино і на північний захід від Вербового (на схід від Роботино), тоді як інші джерела стверджували, що позиційні бої продовжувалися поблизу обох населених пунктів. Повідомляється, що підрозділи російського 247-го повітряно-десантного полку (7-а дивізія ВДВ) діють у районі Вербового, а підрозділи російської 42-ї мотострілецької дивізії (58-а загальновійськова армія [САА] Південного військового округу [ЮВО]) діють у районі Роботине.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах