«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги - фото

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги - фото

Події
29 березня 10:46

Ось вже десять років як Україна потерпає від сусіда-окупанта, який колись вважав нас своїм «братським народом». Це все м’яко кажучи «повна нісенітниця», а насправді нав’язана ідеологія ХІХ століття. І все тому, що один президент пенсійного віку, вирішив стати царем і відродити імперію. Звісно ж мова йде про Путіна, який ніяк не зрозуміє, що Україну йому не здолати і не підкорити.

З десяти років військових дій, ми маємо більше ніж два роки повномасштабного вторгнення. Кожен день ми чуємо та бачимо з новин різні історії постраждалих людей, наших громадян, які переживають страшні речі, українці, які втратили не тільки майно, а і близьких та рідних людей.

А що як зробити збірку історій та опублікувати книгу! Саме це і зробив Благодійний Фонд Вадима Столара. Волонтери Фонду зібрали такі розповіді, щоб це залишилось в нашій історії для майбутніх нащадків, спогади які ще довго будуть у пам’яті українців. 28 березня у місті-герої Буча відбулась презентація книги, яка має назву «Історії сильних».

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 1«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 1

Організатори цього заходу дуже постарались, щоб гості та учасники відчули себе у дружній та приємній атмосфері. Усіх бажаючих пригощали кавою, чаєм, фруктами, смаколиками та закусками. Не кожен захід може таким похвалитися. Можливо це не так важливо, але все ж таки кожному з нас буде приємно, коли є повага, доброзичливість, хороше та привітне обслуговування.

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 2 1«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 2

На презентації книги «Історії сильних» були присутні автори книги, люди, які написали свої історії, волонтери фонду Вадима Столара, журналісти і блогери. «Історії сильних» не вигадані, а справжні історії та розповіді на основі реальних подій із життя наших громадян. Ця війна є найстрашнішою, у такому відносно молодому ХХІ столітті, при тому, що Україна знаходиться в центрі Європи, завжди була лояльною та мирною державою, яка показує свою незалежність та силу духу, адже ми нащадки козаків. Коли наша славна столиця місто Київ було відомим та про Київську Русь усі знали, в Москві був непрохідний ліс і повзали ведмеді та інші тварини. Україна вже давно має свою надзвичайно чудову культуру, а Росії ще навіть не було на цій землі.

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 3 2«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 3

Гостям та учасникам презентації спочатку було показано два виступи, які увійшли до «Історії сильних». Кажуть, що «життя театр, а люди у ньому актори», але дивитись спокійно, без емоцій та сліз неможливо, адже ми розуміємо, що це не вигадка якогось письменника, а наше реальне життя. Ці всі реалії українців не можуть нікого залишити байдужими. Тому ця книга є великим доказом того, що все відбувається насправді. «Історії сильних» покажуть всьому світу гірку правду життя. Голова рашистів Володимир Путін каже, що він навпаки захищає український народ, спочатку за його словами ще у 2014 році Західна Україна знущалась над жителями Донбасу, а вже у 2022 році його аргументи збільшились у невідомому напрямку. Багато росіян вірять у це, вони зомбовані своїми засобами масової інформації, ними легко маніпулювати та підкорювати собі, в них немає свободи слова та демократії. Ох, як же їм далеко до нас, до українців, навряд чи вони порозумнішають, знімуть невидимі кайдани та скинуть свого диктатора. Було би чудово, якби книга «Історії сильних» дійшла би і до них.

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 4 3«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 4

Деякі автори історій виступали перед іншими гостями, розповідаючи жах, які вони пережили та ділились своїми емоціями, іноді в них на очах виступали сльози і важко було говорити.

Як підсумувала Наталія Приходько: Книга «Історії сильних» містить у собі 63 розповіді із фотографіями, перечитуючи їх здається, що це все писали справжні письменники, але це звичайні люди, які не можуть тримати у собі все пережите, про це повинні знати інші.

«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 5 4«Історії сильних». Як у Бучі пройшла презентація незвичайної книги фото 5

До початку військових дій багато хто не цінив своє життя та рідних людей, завжди були чимось незадоволені, думали лише про матеріальне благополуччя.

Але тепер ми всі розуміємо, що життя нам дається лише один раз і його потрібно цінити, не думати лише про себе, а допомогати усім тим, хто цього потребує. Пам’ятаємо, що у єдності велика сила.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах