Вбивство хлопця в фунікулері в Києві: свідки розказали деталі

Вбивство хлопця в фунікулері в Києві: свідки розказали деталі.

Вбивство хлопця в фунікулері в Києві: свідки розказали деталі. Фото: vppnr.gp.gov.ua

Події
09 квiтня 11:14

На зупинці київського фунікулера сталася трагедія, внаслідок якої загинув молодий хлопець. Подія відбулась 7 квітня, між правоохоронцем та компанією підлітків виник конфлікт. 

Як повідомляють друзі загиблого, вони усією компанією зайшли до фунікулеру та розмовляли між собою. Невідомий чоловік почав втручатися у їх розмову та казати незрозумілі речі. 

Підлітки намагалися не звертати увагу, адже чоловік був на підпитку. Невідомого почало дратувати, що на його слова не реагують.

Згодом він звернув свою увагу на хлопця, який був вище всіх і здавався найстаршим. Чоловік почав питати:

- Ти будеш віддавати борг Батьківщині? 

Максим відповів, що коли прийде час, то звісно буде. Ймовірно, така відповідь не влаштувала правоохоронця, адже він почав казати мов "пішли вийдемо, покажеш, як будеш захищати". Між чоловіком та юнаком зав'язався невеликий діалог. Максим намагався уникнути конфлікту, проте чоловік був налаштований серйозно. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли фунікулер приїхав, компанія друзів почала виходити. Максим виходив останнім, тож чоловік схопив його за сорочку та штовхнув в скло. Хлопець впав, чоловік впав на нього. 

Коли правоохоронець встав, друзі загиблого побачили, що у Максима перерізане горло. Юнак зміг трохи пройтись, а потім впав без свідомості. 

За словами очевидців, почали викликати швидку, а чоловік, який спровокував конфлікт, намагався втекти. Максима хотіли врятувати, в якийсь момент він навіть почав дихати. На жаль, коли приїхала швидка та поліція, хлопець вже загинув. 

Поліція затримала підозрюваного. У його речах було знайдено марихуану, табельну зброю. Виявилось, що підозрюваний Артем Косов колишній працівник ДБР. 

За словами друзів загиблого, чоловіка відпустили додому, адже одна з версій інциденту "Артем та Максим втратили рівновагу і впали в скло". 

Управління держохорони України спростовує інформацію про те, що чоловіка відпустили на волю. У їх заяві зазначається, що співробітник, який підозрюється у вчиненні злочину, перебуває під вартою у слідчому ізоляторі.

Раніше співробітниця столичного фунікулера у коментарі для "Политика страны" розповіла, що підозрюваний намагався врятувати життя Максима.

- Коли чоловік, який вбив підлітка, зрозумів, що сталося, то почав активно намагатися врятувати хлопця. Він прибіг до мене, попросив джгут, але до цього часу підліток вже вмер, – розказала жінка.

Нагадаємо, затриманого правоохоронця відсторонили від виконання службових обов'язків.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах