Чи станеться катастрофа: які міфи з'явилися про Національний військовий меморіальний цвинтар під Києвом

Чи станеться катастрофа: які міфи з'явилися про Національний військовий меморіальний цвинтар під Києвом.

Чи станеться катастрофа: які міфи з'явилися про Національний військовий меморіальний цвинтар під Києвом. Фото: mva.gov.ua

Події
09 квiтня 16:31

Щодо виникнення нового великого цвинтаря для військових неподалік Києва з'явилося багато неперевіреної інформації, виникли міфи.

Як справи справді зі створенням неподалік села Гатне найбільшого в Україні військового цвинтаря, повідомили в Міністерстві у справах ветеранів України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там розповіли, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі (НВМК) вже плануються наприкінці літа – на початку осені цього року. І розвінчали міфи щодо його створення.

Будівництво цвинтаря - це лише прикриття, насправді там будуватимуть готельно-ресторанний комплекс

Це правда, такий комплекс планується збудувати, але в ньому будуть лише поминальні обіди та тимчасове проживання лише для сімей загиблих військових, які поховані на цвинтарі.

Будівництво НВМК призведе до екологічної катастрофи

У Мінветеранів обіцяють максимальне збереження існуючого рельєфу, ґрунтового покриву, зелених насаджень та екосистеми в цілому. 90% лісу залишиться недоторканим.

Чи вирубають весь ліс?

Площа зони видалення зелених насаджень становитиме менше 10%.

У цьому місці є питання високих ґрунтових вод і під час будівництва є побоювання, що вода зникне зі свердловин, якими користуються місцеві жителі, або забруднена вода.

Проведено інженерно-геологічну експертизу - граничну глибину залягання ґрунтових вод від поверхні землі не менше 2 м. Це відповідає гігієнічним вимогам облаштування та утримання цвинтарів у населених пунктах.

Засівання трави на території НВМК призведе до підвищення кислотності ґрунтів, що, у свою чергу, знищить дерева, що залишаться.

Нині відсутні дослідження, які підтверджують чи спростовують вплив засіяної трави на кислотність чи лужність грунту, тим більше знищення дерев.

Дим від крематорію зіпсує довкілля

Крематорій буде сучасного європейського рівня з технологічним багаторівневим ступенем очищення викидів. За нормами України крематорій може знаходитися за 300 м від житлових зон, тут же він буде майже 1 км.

Нагадаємо, Vgorode нещодавно писав, чому місцеві жителі почали активно протестувати проти військового цвинтаря під Києвом.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах