Гостиний двір на Подолі перебуває в аварійному стані: КМДА вирішив втрутитися

Гостиний двір на Подолі перебуває в аварійному стані: КМДА вирішив втрутитися.

Гостиний двір на Подолі перебуває в аварійному стані: КМДА вирішив втрутитися. Фото: kyivcity.gov.ua

Події
18 квiтня 20:07

Через відсутність будь-якого фінансування один із символів Подолу – Гостиний Двір – поступово руйнується. Причина - невиділення грошей із боку Мінкульту, на балансі якого знаходиться будівля. У КМДА пропонують рішення.

На Контрактовій площі сьогодні, 18 квітня, зібралися представники столичної влади, Міністерства культури та інформаційної політики, Національного заповідника «Софія Київська», громадськості та медіа, повідомляють у КМДА.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мета всіх присутніх - запобігти руйнуванню пам'ятника, що знаходиться в аварійному стані, і обговорити, що робити з будівлею далі. Через те, що споруда перебуває у незаконсервованому стані, вона продовжує руйнуватися. Протиаварійні роботи на цьому об'єкті не були завершені до початку повномасштабної війни, після чого про нього на якийсь час забули.

Поки що виконано 50% консерваційних робіт, які дозволять зберегти будівлю до мирного часу, коли вже буде можливим продовжити повноцінну реконструкцію. Потрібно довести їх до кінця.

КМДА запропонувала Мінкульту передати Гостиний Двір у комунальну власність Києва для його збереження. Київ готовий виділити кошти на протиаварійні та консерваційні роботи у Гостиному дворі під час його передачі у власність громади.

Міська влада хотіла б облаштувати тут у майбутньому великий музейно-виставковий простір, де розмістився б Музей історії міста Києва.

Як вирішиться питання власності будівлі, наразі невідомо.

Нагадаємо, на Подолі планується провести капітальний ремонт із реставрацією Покровської церкви та дзвіниці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах