Карта бойових дій в Україні 21 квітня

Мапа бойових дій в Україні 21 квітня.

Мапа бойових дій в Україні 21 квітня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
21 квiтня 12:58

Сьогодні, 21 квітня, в Україні розпочався 788 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 квітня.

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроект про додаткові асигнування, що передбачає допомогу Україні приблизно 60 мільярдів доларів. Тепер законопроект має бути прийнятий Сенатом і підписаний президентом, перш ніж почне надходити допомога. Ці вимоги та логістика транспортування американської техніки на лінію фронту в Україні, швидше за все, означатимуть, що нова допомога США не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом кількох тижнів. Таким чином, ситуація на лінії фронту, ймовірно, продовжить погіршуватись у цей час, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися обмеженим вікном до прибуття нової американської допомоги. Українські сили можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні, чекаючи допомоги США у сфері безпеки, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, але вони, ймовірно, зможуть стримати нинішній російський наступ, якщо допомога США надійде швидко.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Нещодавно українські війська просунулися на південь від Кремінної під час позиційних боїв уздовж лінії Сватово-Кременна 20 квітня. Геолоковані кадри, опубліковані 20 квітня, показують, що українські війська нещодавно просунулися на північний схід від Білогорівки (на південь від Кремінної), хоча, ймовірно, не протягом останніх 24 годин. Позиційні бої тривали на південний захід від Сватового, в районі Твердохлібово; біля самої Кремінної; на захід від Кремінної в районі Ямполівки, Терного та Торського; та південніше Кремінної в районі Дібрової, Григорівки та Білогорівки. Повідомляється, що у Серебрянському лісництві (на південь від Кремінної) діють підрозділи чеченського загону спецназу Ахмата «Аїда».

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 квітня позиційні бої тривали на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута), проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не відбулося. У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно атакували в районі Верхньокам'янського (на схід від Сіверску) та Спірного (на південний схід від Сіверску). Повідомляється, що на Сіверському напрямку діють підрозділи російської 123-ї мотострілецької бригади (2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [ЛНР]).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися до Часового Яру на тлі бойових дій, що тривають, 20 квітня. Геолоковані кадри, опубліковані 20 квітня, показують, що російські війська трохи просунулися вздовж траси Т0504 (Часів Яр-Бахмут) на північний захід від Івановського (на південний схід від Часового Яру). Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на південь від Нового мікрорайону (схід Часового Яру), але ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Російські джерела продовжують стверджувати, що російські сили завдають авіаударів, у тому числі з використанням керованих плануючих бомб поблизу Часового Яру. Бої тривали на північний схід від Часового Яру в районі Богданівки; біля самого Часового Яру, у тому числі біля Нового мікрорайону; на південний схід від Часового Яру в районі Іванівського та Кліщіївки; та південніше Часового Яру в районі Південного. Російські та українські джерела повідомили, що 16 квітня українські війська завдали удару по командному пункту російського 331-го гвардійського повітряно-десантного полку (98-ї дивізії ВДВ) у центрі Бахмута. Повідомляється, що в районі Часового Яру діють підрозділи російського 58-го батальйону спецназу (1-й АК т.зв. Донецької Народної Республіки [ДНР]) та 98-ї дивізії ВДВ. Повідомляється, що на Бахмутському напрямку діють підрозділи 4-ї мотострілецької бригади РФ (2-й АК ЛНР).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська, зважаючи на все, намагаються використати відносно значні тактичні наступи на північний захід від Авдіївки в районі Очеретине і нещодавно досягли подальших незначних успіхів у цьому районі. Кадри з геоприв'язкою, опубліковані 20 квітня, показують, що російські війська нещодавно просунулися у південно-східній частині Очеретино. Російські війська нещодавно просунулися приблизно на три кілометри вздовж залізничної лінії до південно-східної околиці Очеретино, і російська присутність у цьому районі, що зберігається, може свідчити про те, що російські війська створили невеликий тактичний плацдарм на околиці населеного пункту.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Повідомляється, що 20 квітня російські війська просунулися на захід від Донецька, але підтверджених змін на фронті не було. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на південний схід від Георгіївки (на захід від Донецька), хоча ISW не побачила візуального підтвердження цього твердження. Позиційні бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки, Перемоги та Водяного. Російські блогери стверджують, що російська авіація завдає ударів керованими плануючими бомбами по українських позиціях у районі Красногорівки та Новомихайлівки. Повідомляється, що під Красногорівкою діють підрозділи російської 238-ї артилерійської бригади (8-а загальновійськова армія [САА] Південного військового округу [ЮВО]) та 5-ї мотострілецької бригади (1-й АК т.зв. ДНР).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 квітня позиційні бої у прикордонному районі Донецької-Запорізької області тривали, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося. Позиційні бої тривали на південь від Великої Новосілки в районі Старомайорського та Урожайного. Повідомляється, що у районі Старомайорського діють підрозділи російської 336-ї бригади морської піхоти (11-й армійський корпус, Балтійський флот).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

20 квітня позиційні бої тривали на заході Запорізької області в районі Роботино та на північний захід від Вербового (на схід від Роботино), проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не відбулося.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах