В одній із шкіл Києва хлопчику травмували пах, справа дійшла до омбудсмена України

Нога потерпілого.

Нога потерпілого. Скріншот відео t.me/truexakyiv/28196

Події
22 квiтня 19:45

У київській школі №81 однокласники настільки жорстоко побили 13-річного школяра, що він потрапив на стіл до хірурга. Справою зараз займається Нацполіція та омбудсмен України.

Через те, що школяр нічого не розповів батькам, вчасно лікарську допомогу не надали. Лише після того, як у нього сильно опухла нога, мама дізналася про те, що сталося, і звернулася до НП та лікарів, повідомляє на своєму телеграм-каналі омбудсмен України Дмитро Лубинець.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дитину прооперували лише на 10-й день після отримання тяжкої травми у пах. Як уточнюють у телеграм-каналі "Труха Київ", у хлопчика була гематома та водянка яєчка, а також розрив оболонки всередині яєчка. Є проблема і з ногою, вона сильно набрякає. У коментарях читачі пишуть, що побили "через те, що їм здалося, що хлопчик дивився мультик російською".

Мати хлопчика звернулася до омбудсмена з проханням взяти ситуацію під свій контроль та сприяти розслідуванню ситуації. Як пише Лубинець, у школі на перерві немає чергових вчителів, що дало змогу учням учинити розправу.

Омбудсмен з метою відновлення прав дитини звернувся до ГУНП у Києві для виявлення всіх епізодів можливого жорстокого поводження з дитиною. Також їм направлено запит до Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації, щоб там провели службове розслідування "з належного виконання обов'язків працівниками закладу, до повноважень яких належить контроль за захистом прав та інтересів дітей".

Нагадаємо, ще 2021 року в Києві запустили спецпроект проти буллінгу в школах, але, як бачимо, він не дуже поки що допомагає.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах