Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента"

Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" - фото

Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" - фото

Події
24 травня 16:14

24 травня 2024 року представники агротехнологічної компанії «Сингента», «Науково-дослідного центру здоров’я рослин та екосистемного планування «Зелена Клініка» (далі — НДЦ) і Комунального підприємства з утримання зелених насаджень Шевченківського району м. Київ (далі — КП) домовилися щодо впровадження програми із захисту каштанів TreeCare від «Сингента».

Про це повідомляє пресслужба компанії «Сингента»

TreeCare (Захист каштанів) — це унікальна програма компанії «Сингента» для профілактики, захисту та збереження лісопаркових насаджень від найбільш небезпечних шкідників, включаючи каштанову мінуючу міль. В Україні, зокрема в м. Київ, ця програма була представлена декілька років тому, демонструючи новітній метод боротьби з мінуючою міллю, через яку за останні десятиріччя міста України втратили сотні тисяч дерев.

Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 1Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 1

Представники «Сингента», НДЦ та КП погодили дії за програмою TreeCare, в рамках якої застосовується інсектицид природного походження РИВАЙВ™, що надійно та ефективно протидіє шкіднику і є безпечним для навколишнього середовища, здоров'я корисних комах, тварин і людей.

  • Компанія «Сингента» вже впровадила цю програму у таких Європейських країнах, як Іспанія, Велика Британія, Угорщина, Греція, Хорватія та інші, застосовуючи препарат на пальмах, каштанах, дубах та інших видах дерев. Впевнені, ця унікальна технологія допоможе досягнути стійких максимальних результатів у догляді за деревами в Україні аналогічно тому, як ми забезпечуємо захист та впроваджуємо інноваційні рішення в інших країнах Європи, — підкреслює Світлана Ромашко, керівник бізнесу Професійні Рішення компанії «Сингента» в Центральній, Східній та Південно-Східній Європі.
  • Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 2 1Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 2
  • Cергій Кіщенко, менеджер з розвитку бізнесу Професійні Рішення, «Сингента», зауважив, що новаторські рішення підрозділу здатні підвищити привабливість міського середовища та кліматичний фон міста.

- В нашому випадку ми допомагаємо відновити візитівку міста Київ - прекрасні каштани — і в майбутньому масштабувати програму. Добра і важлива справа — завжди на часі. Тож ми готові забезпечити столичних ландшафтників препаратом РИВАЙВ™ і з технічною, сертифікованою підтримкою фахівців від «Зелена Клініка» провести найближчим часом пілотну обробку близько 60 дерев, — заявив він. 

Головна агрономка КП Юлія Алексійчук зазначила, що окрім впливу кліматичних змін на довкілля, загроза від шкідників з кожним сезоном зростає.

Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 3 2Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 3

- Каштани можуть повністю втратити листя влітку, що істотно впливає на життєздатність дерев, а восени заквітнути знов. Відтак дерева слабшають, розвивається низка інших інфекцій, і врешті-решт вони гинуть. Ми хочемо призупинити, а також запобігти цьому негативному явищу й повернути Києву каштанові алеї. Боротьба з цим шкідником доволі вартісна і непроста з технічної точки зору, але у нас із партнерами є шанси на успіх. Й у такому разі відома щорічна спортивно-благодійна акція «Пробіг під каштанами» дійсно відповідатиме своїй назві та проходитиме в «каштановому місті» в період квітування здорових і красивих дерев, — говорить вона.

Дмитро Радюк, співзасновник та СЕО НДЦ «Зелена Клініка», відмічає, що клініка вже мала пілотні проєкти за програмою TreeCare, зокрема проводила обробку невеликої кількості каштанів у різних містах України — близько півсотні за останні 3 роки.

- Результати після мікро ін'єкцій у стовбур дерева були досить оптимістичні. Біологічна ефективність однієї ін’єкції розрахована на період до 3 років, що робить її економічно привабливою та не обтяжливою з огляду на часові рамки. Наразі маємо намір одразу після цвітіння обробити каштани на алеї вздовж Берестейського проспекту, від 1 до 9 номера будівель, а восени зробити заміри ефективності, — каже він.

Ефективність та безпечність препарату РИВАЙВ™ підтверджена світовими незалежними лабораторіями, а також схвалена Інститутом захисту рослин НААН України і Національним медичним університетом ім. О. О. Богомольця в Україні.

Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 4 3Захист та відновлення каштанів у партнерстві з компанією "Сингента" фото 4

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах