ТЦК мобілізували мешканця Києва, який разом із сім'єю приїхав у Солотвино

ТЦК мобілізували мешканця Києва, який разом із сім'єю приїхав у Солотвино.

ТЦК мобілізували мешканця Києва, який разом із сім'єю приїхав у Солотвино. Фото: УНІАН

Події
08 червня 16:11

3 червня на вокзалі Закарпаття співробітники ТЦК мобілізували 42-річного чоловіка, який привіз дітей з Києва до Солотвина на відпочинок.

Як повідомила жінка мобілізованого Оксана Тучапська, вона разом зі своїм чоловіком, двома дітьми 7 і 4 років, мамою та племінницею 7 років приїхали на Закарпаття потягом "Київ-Солотвино". Після того, як чоловік вийшов із потяга разом з дітьми та валізами, до нього підійшли люди у військовій формі та перевірили його документи.  Чоловіка затримали працівники прикордонної служби "за перебування в межах 5-кілометрової прикордонної зони без необхідного документа". Чоловіка тримали декілька годин ще з двома затриманими.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Як тільки ми вийшли з потяга, до чоловіка, Антона Сома, підійшли люди, представились прикордонниками, перевірили документи та запропонували проїхати з ними. З нами були дві наші доньки та племінниця. У старшої дитини почалася панічна атака, менша дитина тримала тата за ногу та не відпускала його. У нас перевірили наші речі, гаджети, перевірили те, які сайти ми відвідуємо. Згодом Антона повезли до Хустського ТЦК, — розповіла жінка затриманого. 

За словами Оксани, у її чоловіка був при собі паспорт і військовий квиток.  ЇЇ до нього не пускали, не надали жодних пояснень і просто виштовхнули із-за воріт. Телефон Антона був поза зоною дії. Оксана звернулась до юриста, проте його не пустили в ТЦК. В РТЦК міста Хуст Антону замість телефона видали номерок, і він був утриманий в підвалі протягом близько 72 годин,  там же тримали інших чоловіків. 

- В підвалі холодно, чоловіка як затримали в шортах і футболці, так він там і сидів. Наверх виводили тільки поїсти та покурити. Прохання пройти ВЛК за місцем реєстрації не задовольняли нікому. Підписувати висновок теж зобовʼязували силою — чоловік бачив як били попереднього кандидата, тож йому загрожували тим же, — розповіла Оксана.

Чоловік наразі проходить навчання під Одесою.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах