Карта бойових дій в Україні 2 липня

Карта бойових дій в Україні 2 липня.

Карта бойових дій в Україні 2 липня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
02 липня 13:00

Сьогодні, 2 липня, в Україні розпочався 860 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 2 липня.

Українські війська просунулися поблизу Кремінної, а російські – поблизу Авдіївки. У російському інформаційному просторі продовжують обговорювати жорстоке поводження з пораненими та людьми з інвалідністю серед російських військових в Україні.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Опубліковані 30 червня кадри з геолокацією показують, як українські сили обстрілюють обмежені позиції росіян у будинках і лісі на північ від Журавки Сумської області (менше двох кілометрів від кордону та приблизно за 35 кілометрів на північний схід від міста Суми).

30 червня та 1 липня російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Липців і Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Кремінної, тоді як російські сили нещодавно просунулися поблизу Кремінної під час продовження боїв уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 1 липня. Геолокаційні кадри показують, що російські сили просунулися на схід від Макіївки (на північний захід від Кремінної).

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Російські війська 1 липня продовжили наземні наступи на сіверському напрямку, проте підтверджених змін на лінії фронту не було. Окупанти просунулися на північний схід від Калинівки (на північ від Часового Яру), до західного (правого) берега каналу Сіверський Донець-Донбас.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

30 червня та 1 липня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області в районі Роботиного, Вербового (на схід від Роботиного), Новоданилівки (на північ від Роботиного) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного). Російські війська витісняють українські сили з позицій біля Малої Токмачки, але ситуація складна через відкриту місцевість, інтенсивне використання українських безпілотників і дистанційне мінування. Окупанти на запорізькому напрямку скаржаться на неефективність систем радіоелектронної боротьби (РЕБ), оскільки українські сили використовують різні частоти для своїх безпілотників, а російські системи РЕБ перегріваються в літню спеку.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах