Карта бойових дій в Україні 3 липня

Карта бойових дій в Україні 3 липня -

Карта бойових дій в Україні 3 липня - Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
03 липня 12:36

Сьогодні, 3 липня, в Україні розпочався 861 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 3 липня.

Взаємозв’язок між поточними наступальними операціями Росії на напрямках Часів Яр, Торецьк і Авдіївка вказує на те, що російське військове командування може мати намір використати поточний натиск Торецька, щоб створити оперативні можливості для просування або в районі Часів Яр, або в районі Авдіївки.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, ймовірно, використав свій неоголошений візит до Києва 2 липня, щоб представити себе як миротворця після приєднання Угорщини до головування в Раді Європейського Союзу (ЄС) 1 липня, але зусилля Орбана навряд чи приведуть до міцного миру в країні.

Кремль веде посилену інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб підштовхнути Україну до переговорів з Росією на російських умовах, і будь-які російські, західні чи інші спроби переконати Україну до передчасних переговорів з Росією лише послаблять Україну та сприятимуть подальшій російській агресії всередині та за межами України. 

1 липня українські війська завдали ударів по складу боєприпасів на російській військовій базі в окупованому Криму, де знаходилися «Шахеди».

Можливо, Росія активізує зусилля з ведення розвідки та зриву комунікацій у підводному та повітряному просторі поблизу країн НАТО.

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Вовчанська, Часового Яру, Авдіївки та в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Росія вербує жінок з російських виправних колоній для боротьби в Україні, і деякі з цих призовників нібито воюють на передовій.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

У Генштабі України 2 липня повідомили, що російські війська проводять диверсійно-розвідувальну роботу в районі міжнародного кордону в Сумській і Чернігівській областях, припускаючи, що оприлюднені 30 червня геолокаційні кадри, на яких українські сили обстрілюють обмежені позиції росіян у будинках і лісова зона на північ від Журавки Сумської області (менш ніж за два кілометри від кордону та приблизно за 35 кілометрів на північний схід від міста Суми), ймовірно, були частиною обмеженого російського транскордонного рейду і не відображали тривалої російської присутності в цьому районі. Російські військові все ще зберігають резерви та гнучкість для початку наступальних операцій у Сумській області, якщо вони вирішать це зробити.

Окупанти просунулися в межах Вовчанська (на північний схід від Харкова).

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

2 липня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але жодного підтвердженого просування не зробили. 

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в межах найсхіднішого Часового Яру. 2 липня російські війська продовжили наступ у районі Торецька, проте підтверджених змін лінії фронту на цьому напрямку не було. 

Також окупанти нещодавно просунулися поблизу Авдіївки.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Російські сили нещодавно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області, а саме – на північ від Старомайорського (на південь від Великої Новосілки). 

2 липня на заході Запорізької області тривали бойові дії, але підтверджених змін лінії фронту не було. Тривають бої поблизу Роботиного.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах