Карта бойових дій в Україні 4 липня

Карта бойових дій в Україні 4 липня.

Карта бойових дій в Україні 4 липня. фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
04 липня 10:58

Сьогодні, 4 липня, в Україні розпочався 862 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 липня.

Україна вирішує свої проблеми з живою силою та формує кілька нових бригад, але затримка та недостатність поставок західної зброї, ймовірно, не дозволить Україні оснастити всі ці нові бригади. 

У ніч на 3 липня Україна завдала удару з морського безпілотника по російській військово-морській інфраструктурі в Новоросійську Краснодарського краю та пошкодила енергетичну інфраструктуру під час удару з повітряного безпілотника по Білгородській області в ніч на 1 липня.

Російські війська нещодавно просунулися в східній частині Часового Яру, на Торецькому напрямку та поблизу Авдіївки, а українські сили нещодавно просунулися в межах Вовчанська, поблизу Кремінної та на південний схід від Часового Яру.

Кремль продовжує намагатися позиціонувати російських ветеранів, які воювали в Україні, на офіційних посадах у російській внутрішній політиці.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжують диверсійно-розвідувальну діяльність уздовж кордону з Сумською областю у рамках зусиль закріпити та відтягнути українські війська на більш широкий фронт на північному сході України. Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх 3 липня заявив, що російські диверсійно-розвідувальні групи регулярно намагаються перетнути кордон і проникнути на територію Сумської області.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Українські сили нещодавно трохи просунулися на північний захід від Кремінної на тлі продовження російських наземних атак уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 3 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 липня, показують, що українські сили нещодавно трохи просунулися на південний схід від Новоєгорівки (на північний захід від Кремінної). 

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

3 липня російські війська продовжили наземні наступи на сіверському напрямку, але підтверджених наступів не зробили. 

Нещодавно українські війська відновили втрачені позиції на південний схід від Часового Яру.

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно досягли значних тактичних успіхів на торецькому напрямку та продовжили наступальні дії 3 липня. Геолокаційні кадри, опубліковані 3 липня, підтверджують, що російські війська просунулися на понад один кілометр від раніше підтвердженого російського фронту власних військ до східної околиці Дружби. 

3 липня російські війська просунулися на північний захід і захід від Авдіївки, але підтверджених змін на лінії фронту не було. 

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

3 липня на заході Запорізької області тривали бої, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська здійснили наземні атаки поблизу Роботиного, на північ від Роботиного біля Новоданилівки, на північний схід від Роботиного біля Новопокровки та на північний захід від Роботиного поблизу Щербаків і Новоандріївки. 

Карта боевых действий.Карта боевых действий. Фото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах