У школі для операторів дронів під Києвом розповіли, як готують пілотів

У школі для операторів дронів під Києвом розповіли, як готують пілотів - фото

У школі для операторів дронів під Києвом розповіли, як готують пілотів - фото

Події
05 липня 15:06

Школа пілотів Legion Drones у Борисполі Київської області офіційно розпочала діяльність у березні. Тут військовослужбовці та цивільні можуть пройти курс з програмування, збирання та керування різними видами безпілотників.

У школі пілотів дронів, яка зовсім нещодавно розпочала роботу під Києвом, розповіли, як саме готують необхідні фронту кадри і що потрібно, аби стати кваліфікованим пілотом. Про це йдеться в сюжеті телерадіостудії Бориспіль. 
 
Школа пілотів Legion Drones у Борисполі Київської області офіційно розпочала свою діяльність у березні цього року. Тут військовослужбовці та цивільні можуть пройти двотижневий курс з програмування, збирання та керування різними видами безпілотників. Як повідомив головний інструктор Володимир Шкробот, зараз у школі проходять навчання шестеро людей - четверо військових і двоє цивільних.

Співзасновник школи Олександр Погребний розповів, що спочатку студенти проходять теоретичну підготовку протягом трьох годин, вивчаючи будову та специфіку роботи з БПЛА. Після цього вони відточують навички польоту на симуляторі. "Симулятор зроблений для того, щоб пілот міг відточити фізику польоту дрону та м’язову пам’ять", - пояснив Погребний.

Після засвоєння теоретичних знань та віртуальних польотів на симуляторі студенти вирушають на полігон. Спочатку вони тренуються на невеличких дронах, а потім приступають до польотів на більших, професійних дронах.

Школа Legion Drones активно співпрацює з місцевими військовими частинами та іншими підрозділами для підготовки бійців. Для військовослужбовців навчання є безкоштовним. Початково школа має шість робочих місць, проте у майбутньому планує розширитсь до 12. Після завершення навчання кожен студент отримує сертифікат про успішне проходження курсу. Зареєструватися на курс можна на сторінках Facebook або Instagram школи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах