Карта бойових дій в Україні 17 серпня

Мапа бойових дій в Україні 17 серпня.

Мапа бойових дій в Україні 17 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
17 серпня 15:37

Сьогодні, 17 серпня, в Україні розпочався 906-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 17 серпня.

Українські сили продовжували незначно просуватися на південний схід від Суджі 16 серпня на тлі українських операцій у Курській області. Російські блогери стверджували, що українські сили просунулися на схід від Мирного та на південь від Спального (обидва на південний схід від Суджі), а геолокаційні зображення, опубліковані 15 серпня, вказують на те, що українські сили нещодавно діяли у Бірках (на південь) схід від Суджі). Російські блогери стверджували, що бої тривали на північ від Суджі в районі Російського Порічного, на схід від Суджі в районі Агронома і на південний схід від Суджі вздовж лінії Гірі-Камишне-Крупець-Спальне.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Повідомляється, що українські сили просунулися далі на захід Білгородської області під час нещодавніх транскордонних наступів, ніж повідомлялося раніше, проте відкриті джерела та докази, що є, вказують на те, що станом на 16 серпня українські сили більше не утримують позиції в Білгородській області.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Липців і на північний схід від Харкова в районі Стариці та Вовчанська 15 та 16 серпня, але не досягли підтверджених успіхів. Харківська група військ України повідомила, що лінія фронту на харківському напрямку не змінилася і що російські війська евакуювали поранених у Глибоке (безпосередньо на північ від Липців).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські джерела заявили 16 серпня, що російські війська просунулися на ділянці шириною до 3,6 км на північ від Піщаного (південніше на схід від Куп'янська), але ISW не виявила візуальних доказів, що підтверджують ці заяви. Російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Куп'янська в районі Сеньківки; на південний схід від Куп'янська в районі Глушківки, Кругляківки, Колесниківки, Берестового, Стельмахівки та Андріївки, а також у напрямку Лозової; на північний захід від Кремінної в районі Макіївки та Невського; і на захід від Кремінної в районі Торського та Тернського. Голова Куп'янської районної адміністрації Андрій Канашевич заявив, що російські війська неодноразово завдавали ударів по українським переправам через річку Оскол і чинять тиск на райони в районі Піщаного, Берестового та Сеньківки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, на схід від Сіверська в районі Верхнокаменського, на південний схід від Сіверська в районі Спірного і Виїмки і на південь від Сіверська в районі Переїзного 15 і 16 серпня. Повідомляється, що підрозділи 173-го розвідувального батальйону російської 106-ї повітряно-десантної [ВДВ] дивізії діють у районі Федорівки (на південь від Сіверська).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 16 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Залізного (південний схід від Торецька). Російський блогер заявив, що російські війська просунулися до відвалу шахти на південно-західній околиці Північного (на схід від Торецька), що відповідає оцінці ISW російських наступів у цьому районі. Голова української міської військової адміністрації Торецька Василь Чиник заявив, що російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються увійти в сам Торецьк і що українські війська активно відбивають ці групи. 15 і 16 серпня російські війська продовжували наступальні дії в районі Торецька, на північний схід від Торецька в районі Білої Гори, на схід від Торецька в районі Північного, на південний схід від Торецька в районі Залізного, на південь від Торецька в районі Ню-Йорка і Нелипівки, на південний захід в районі Сухої Балки та Пантелеймонівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на схід від Покровська на тлі російських зусиль, що продовжуються, з тактичного оточення українських військ на південний схід від Покровська 16 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися далі у південно-східній частині Гродівки (на схід від Покровська). Російські блогери стверджували 15 і 16 серпня, що російські війська, що діють на схід від Покровська, просунулися на південь від Воздвиженки, на схід від Свиридонівки, на захід від Новоторецького та на схід від Гордівки. Російські блогери стверджували 16 серпня, що російські війська, що діють на південний схід від Покровська, просунулися на південний схід від Бажаного та захопили Миколаївку. Російський блогер також заявив, що українські війська відходять із позицій у районі Карлівки (на південний схід від Покровська). Однак ISW не виявив підтвердження цих російських заяв.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

15 та 16 серпня російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька в районі Георгіївки, Красногорівки та Олександрівки, а також на південний захід від Донецька в районі Парасковіївки, Костянтинівки та Водяного. Російські джерела 15 та 16 серпня стверджували, що російські війська просунулися на 400 метрів у районі Костянтинівки та досягли центру населеного пункту.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Український генеральний штаб повідомив, що російські сили, що діють у районі кордону Донецької та Запорізької областей, провели наземні атаки у районі Рівного (на південний захід від Великої Новосілки) 15 серпня. Український генеральний штаб повідомив, що російські сили продовжували обмежені наступальні операції у західній частині Запорізької області на північний схід від Роботино в районі Малої Токмачки 15 та 16 серпня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Позиційні бої тривали на східному (лівобережжі) Херсонської області 15 та 16 серпня. Представник Таврійської групи військ України капітан Дмитро Лиховий заявив 16 серпня, що дві третини всіх російських атак на дніпровському напрямку відбуваються на північ від Кринок, де розташовані українські плацдарми. Лиховий заявив, що російські війська провели 10 із 13 своїх атак на північ від Кринок 15 серпня в районі Козачих Таборів. Міністерство оборони Росії (МО) заявило 16 серпня, що підрозділи російської 31 повітряно-десантної (ВДВ) бригади діють на Херсонському напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах