Карта бойових дій в Україні 25 серпня

Мапа бойових дій в Україні 25 серпня.

Мапа бойових дій в Україні 25 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
25 серпня 12:43

Сьогодні, 25 серпня, в Україні розпочався 914-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 25 серпня.

Українські дальні удари по російських військових цілях у тилу Росії мають вирішальне значення для зниження російських військових можливостей на всьому театрі військових дій, а зняття обмежень на використання Україною зброї, наданої Заходом, дозволить українським силам завдавати ударів по широкому колу важливих цілей, підкріплюючи військові зусилля Росії. Неназваний високопосадовець із національної безпеки адміністрації Байдена, як повідомляється, заявив, що українські удари з використанням зброї, наданої Заходом, по цілях у Росії не будуть ефективними, оскільки російські військові перекинули військові літаки з російських авіабаз поблизу України — але ця оцінка ігнорує те, як російські сили використовують укриття у глибоких тилових районах Росії для широкого спектру інфраструктури, крім аеродромів, для підтримки військових операцій проти України.

Однак передислокація російських авіазасобів з російських авіабаз у зоні дії ATACMS не виключає доцільність використання ATACMS проти інших російських військових цілей.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 1Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 1

Українські сили продовжили наступальні операції в межах своєї захопленої території в Курській області 24 серпня, і ні російські, ні українські сили не досягли якихось суттєвих заявлених успіхів. Деякі блогери стверджували, що російські сили відбили Борки (на південний схід від Суджі), але відомий блогер, пов'язаний з Кремлем, стверджував, що ці повідомлення не підтверджені. Блогер стверджував, що бої також тривали на південний схід від Бірків у районі Спальне, Крупець та Камишне. Російські блогери стверджували, що українські сили намагаються обійти Коренево, атакуючи біля Ольгівки, і що російські сили також відбили атаки біля Комарівки (на південний захід від Коренево) та Снагоста. Російські блогери стверджують, що українські сили атакують у районі Малої Локні (на північ від Суджі), Черкаського Порічного (на північний схід від Суджі) та Російського Конопілля (на схід від Суджі).

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 2 1Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 2

Президент України Володимир Зеленський прокоментував деякі цілі української операції у Курській області 24 серпня. Зеленський охарактеризував українську операцію в Курській області як відволікаючу атаку, яка успішно завадила російським військам оточити частину Сумської області та захопити місто Суми. Російський напад на Сумську область, ймовірно, був би частиною спроби Росії розтягнути українські сили по всьому театру військових дій по всій лінії фронту, щоб чинити тиск на ослаблену українську оборону.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 3 2Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 3

Бої тривали на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська 23 та 24 серпня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер заявив, що українські сили провели контратаки на північний захід від Вовчанська в районі Хатіще та Огірцеве, але російські сили відбили атаки. Українська Харківська група військ повідомила, що російські сили в Глибокому районі посилили розвідувальні операції з використанням безпілотників і зміцнили свої передові позиції. Повідомляється, що підрозділи важкої снайперської групи «Яри» 155-ї бригади морської піхоти (Тихоокеанський флот, Східний військовий округ) продовжують діяти на харківському напрямку.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 4 3Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 4

Російські війська продовжували наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 24 серпня, але не досягли підтверджених успіхів. Російські війська продовжували атаки на північний схід від Куп'янська в районі Сіньківки; на схід від Куп'янська в районі Петропавлівки; на південний схід від Куп'янська в районі Степової Новоселівки, Курилівки та Стельмахівки; на північний захід від Кремінної в районі Макіївки, Дружелюбівки, Новосадового та Невського; та на захід від Кремінної в районі Тернів та Торського 23 та 24 серпня. Російський блогер стверджує, що українські сили провели локальні контратаки в районі Нововодяного (на північний захід від Кремінної) і захопили деякі позиції минулого тижня, а українська бригада, що діє на лінії Сватово-Кремінна, нещодавно повідомила, що провела контратаку і просунулась на два кілометра вглиб, щоб послабити наступальні можливості підрозділів російської 20-ї загальновійськової армії ([ОА], Московський військовий округ [МВО]), що діють у цьому районі.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 5 4Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 5

Російські війська продовжили наступальні операції на Сіверському напрямку 24 серпня, але підтверджених змін лінії фронту не було. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська провели наступальні операції на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки; на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського; та на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та Спірного 23 та 24 серпня. Повідомляється, що підрозділи російського батальйону «Сумрак» діють на Сіверському напрямку.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 6 5Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 6

Російські війська продовжили наступальні операції в районі Часового Яру 24 серпня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські блогери продовжували стверджувати, що російські війська просунулися в районі Калинівки (північний схід від Часового Яру) і в межах Жовтневого мікрорайону (східна частина Часового Яру), але ISW не виявила підтвердження цим заявам. Російські війська продовжили наступальні операції на північний схід від Часового Яру в районі Калинівки; на схід від Часового Яру в районі Іванівського; на південь від Часового Яру в районі Ступочек; і біля самого Часового Яру 23 і 24 серпня. Підрозділи російської 98-ї повітряно-десантної (ВДВ) дивізії діють у районі Часов Яр, а підрозділи російської 200-ї мотострілецької бригади (14-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]) та Добровольчого корпусу діють на північ Часового Яру в районі Орловського лісу.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 7 6Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 7

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Торецька на тлі наступальних операцій у цьому районі 24 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися до східних околиць Торецька. Російські війська провели наступальні операції поблизу Торецька; на північний схід від Торецька в районі Дилівки; та на південь від Торецька в районі Нелипівки та Нью-Йорка 23 та 24 серпня. Повідомляється, що підрозділи російської 9-ї мотострілецької бригади (1-й армійський корпус [АК] т.зв. Донецької Народної Республіки [ДНР]) продовжують діяти поблизу Нью-Йорка.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 8 7Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 8

Російські війська нещодавно просунулися в районі Покровська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 24 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 серпня, показують, що російські війська просунулися у східну Карлівку (на південний схід від Покровська) та на північний схід від Миколаївки (на південний схід від Покровська). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 24 серпня, показують, що російські війська просунулися на південно-східних околицях Новогродівки (на південний схід від Покровська).

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 9 8Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 9

24 серпня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але підтверджених змін лінії фронту не було. 24 серпня бої продовжилися на північний захід від Роботино в районі Новоандріївки та Щербаків.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 10 9Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 10

Ні російські, ні українські джерела не повідомляли про бої на Херсонському напрямку 24 серпня.

Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 11 10Карта бойових дій в Україні 25 серпня фото 11

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах