Карта бойових дій в Україні 26 серпня

Карта бойових дій в Україні 26 серпня.

Карта бойових дій в Україні 26 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
26 серпня 07:00

Сьогодні, 26 серпня, в Україні розпочався 915-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 серпня.

Російські військові блогери стверджують, що війська РФ нещодавно відновили втрачені позиції в Курській області на тлі повідомлень про продовження українських атак у цьому районі.

Нещодавно російські війська просунулися в районі Торецька та на його території, а також на південний захід від Донецька.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Бої тривали на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців, а також на північний схід від Харкова в районі Вовчанська. Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев заявив, що українські війська протягом кількох місяців не дозволяли російським військам поповнювати запаси та евакуювати скорочену російську піхотну роту з Вовчанського агрегатного заводу.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 серпня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі вздовж східних околиць Торецька. Російський блогер заявив, що російські війська продовжують просуватися у східний Торецьк, але українські оборонні позиції та особливості рельєфу сповільнюють російський поступ.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 серпня російські війська продовжували просуватися на південний схід від Покровська, але жодних підтверджених змін лінії фронту у районі Покровська не було. Російські війська продовжили наступальні операції на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, проте не досягли жодних підтверджених успіхів.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Бої тривали на заході Запорізької області в районі Новоандріївки та Щербаків (обидва на північний захід від Роботино) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботино), але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах