Карта бойових дій в Україні 27 серпня

Карта бойових дій в Україні 27 серпня.

Карта бойових дій в Україні 27 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
27 серпня 12:06

Сьогодні, 27 серпня, в Україні розпочався 916-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 27 серпня.

26 серпня Росія завдала одну з найбільших комбінованих серій ударів з безпілотників і ракет по критичній інфраструктурі України.

Україна винесла Білорусі попередження через нещодавнє нарощування білоруських сил на українському кордоні в Гомельській області Білорусі. Нинішнє нарощування білоруськими силами вздовж українського кордону, ймовірно, спрямоване на те, щоб відвернути й розтягнути українські сили вздовж ширшої лінії фронту, оскільки ISW продовжує оцінювати, що білоруські війська малоймовірно вторгнуться в Україну через обмеження, з якими стикається президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Вранці 26 серпня українські війська намагалися завдати удару з безпілотників по авіабазі Енгельс у Саратовській області та нафтопереробному заводу в Ярославській області. А також вони продовжували наступальні дії в межах свого виступу в Курській області, але ні російські, ні українські війська не зробили жодних значних підтверджених або заявлених просувань.

Російські війська нещодавно просунулися на північний схід від міста Харків, на північ від Часів Яру, на південний схід від Покровська та на захід від міста Донецьк.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на північний схід від міста Харків і продовжили бої на північ від міста Харкова біля Липців і Глибокого та на північний схід від міста Харкова у Вовчанську 26 серпня. Окупанти незначно просунулися в межах Стариці (на північний схід від міста Харкова).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але підтвердженого просування не зробили. 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

26 серпня російські війська продовжили наступальні дії на сіверському напрямку, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Також вони здійснили незначне просування на північ від Часового Яру на тлі продовження наступальних операцій у цьому районі 26 серпня. Г

Геолокаційні кадри, опубліковані 26 серпня, показують, що російські війська просунулися вздовж вулиці Лісова в центрі Калинівки (на північ від Часового Яру).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські сили нещодавно просунулися на схід від Торецька на тлі триваючих наступальних операцій Росії в цьому районі 26 серпня. Геолокаційні кадри показують, окупанти просунулися в центрі Дружби (на схід від Торецька).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно додатково просунулися на південний схід від Покровська, оскільки 26 серпня на Покровському напрямку тривали інтенсивні бої.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно здійснили незначне просування на захід від міста Донецьк і у напрямку Вугледар (на південний захід від Донецька).

Ні російські, ні українські джерела не повідомляли про бойові дії на заході Запорізької області 26 серпня.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

У Генштабі України повідомили, що 26 серпня українські війська відбили російські атаки на дніпровському напрямку (Херсонська область), у тому числі на островах дельти Дніпра.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах