Карта бойових дій в Україні 29 серпня

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.

Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
29 серпня 12:44

Сьогодні, 29 серпня, в Україні розпочався 918-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 29 серпня.

Численні повідомлення західних ЗМІ свідчать про те, що уряд США забороняє Великобританії дозволяти Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по військових цілях у Росії.
Кілька російських воєнних блогерів 28 серпня заявили, що темп українських атак у Курській області сповільнився і що українські війська зараз намагаються окопатися та утримувати окремі райони, які вони нещодавно захопили.

Українські сили завдали ударів з безпілотників по нафтовій інфраструктурі в Ростовській і Кіровській областях, а також завдали удару з безпілотників по Воронезькій області в ніч з 27 на 28 серпня.

Українські війська відновили позиції на Сіверському напрямку.

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська, в межах Торецька, на південний схід від Покровська та на північний схід від Вугледара.

Міноборони Росії підтримує створення нового типу бойової частини, яка буде спеціалізуватися на застосуванні та протидії безпілотникам, безпілотним системам та іншому електронному обладнанню в окупованій Запорізькій області.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

28 серпня російські війська продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. 

Речник української бригади, яка діє на харківському напрямку, заявив, що російські сили мають дуже мало бронетехніки і ведуть штурм здебільшого пішки, на мотоциклах чи баггі. Він заявив, що інтенсивність російських обстрілів на харківському напрямку з початку українського вторгнення в Курську область знизилася з до 10 обстрілів на день до одного-двох обстрілів на день.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп’янська під час продовження наступальних операцій уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку на тлі продовження наступальних операцій Росії в цьому районі.

А російські війська продовжували наступальні дії на часовоярському напрямку, але підтвердженого просування не зробили.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Українські військові повідомили, що українські сили збили російський винищувач Су-35 з переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) поблизу Озарянівки (на південний схід від Часів Яр) 28 серпня. Представник української бригади, яка збила російський Су-35, заявив, що бригада не може підтвердити статус російського екіпажу або провести достатню оцінку бойових пошкоджень, оскільки літак впав на територію окупованої Росією України.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжують значне тактичне просування на південний схід від Покровська. Вони просунулися в центр Мемрика (на південний схід від Покровська) та на південний схід від Красного Яру (також на південний схід від Покровська) вздовж вулиці Артема (Вишневої), яка пролягає від Красного Яру до Гродівки (на схід від Покровська).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися у Вугледарському напрямку (на південний захід від Донецька) на тлі продовження наступальних операцій уздовж траси T05024 Мар’їнка-Вугледар 28 серпня. 

27 та 28 серпня тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області в районі Роботиного, Новоданилівки та Малої Токмачки.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах