Карта бойових дій в Україні 1 вересня

Мапа бойових дій в Україні 1 вересня.

Мапа бойових дій в Україні 1 вересня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
01 вересня 09:49

Сьогодні, 1 вересня, в Україні розпочався 921 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 1 вересня.

Російське військове командування, ймовірно, перекинуло обмежені підрозділи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку з метою захисту від українського вторгнення до Курської області. Це дозволяє припустити, що оперативний тиск, спричинений українським вторгненням у Курську область, впливає на російські операції у всіх секторах по всьому театру воєнних дій.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Міністр оборони України Рустем Умеров повідомив 30 серпня, що російські війська продовжують використовувати аеродроми на території Росії в межах досяжності української системи ПРО ATACMS, що ще раз наголошує, як обмеження США на використання Україною поставленої США зброї для ураження військових цілей у Росії дозволяють Росії використовувати укриття у глибокому тилу для підтримки військових операцій проти України.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили наступальні операції на північ та північний схід від Харкова 31 серпня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська провели наступальні операції на північ від Харкова у районі сс. Липці та Глибоке та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Плетенівки 30 та 31 серпня. Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев повідомив, що російські війська перекидають підрозділи чеченського спецназу «Ахмат» у північну частину Вовчанська. Підрозділи російського 7-го мотострілецького полку (11-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]) діють у районі Лук'янці (на північ від Харкова).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

За повідомленнями, російські війська просунулися біля Сватового 31 серпня на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися на південь від Піщаного (на північний захід від Сватового), але ISW не виявив підтвердження цієї заяви. Російські війська провели наступальні операції на північний схід від Куп'янська біля Сіньківки; на південний схід від Куп'янська біля Новоосинового та Глушківки; на північний захід від Сватового біля Колісінківки, Стельмахівки, Новосергіївки та у напрямку Лозової; на захід від Сватового біля Андріївки; на південний захід від Сватового біля Твердохлібово, Дружелюбівки та Чернещини; на північний захід від Кремінної біля Невського, Новосадово, Греківки та Макіївки; та на південний захід від Кремінної в районі Діброва та в Серебрянському лісництві 30 та 31 серпня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського; на південний схід від Сіверська в районі Спірного, Івано-Дарівки та Виїмки; та на південь від Сіверська в районі Званівки 30 та 31 серпня. Повідомляється, що частини російського 3-го армійського корпусу (АК) діють на напрямі Сіверська.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Повідомляється, що російські війська захопили Північне (на схід від Торецька) та продовжили наступальні операції в районі Торецька 31 серпня. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Північне, хоча ISW не виявило підтвердження того, що російські війська захопили частину північно-західної околиці Північного, що залишилася. Російські війська продовжили наступальні операції в районі Торецька та на південь від Торецька в районі Нелипівки 30 та 31 серпня. Повідомляється, що підрозділи російської 74-ї мотострілецької бригади (41-а загальновійськова армія [ЦАА], Центральний військовий округ [ЦВО]) діють на напрямі Торецька.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Покровська та продовжили наступальні операції у напрямку Покровська 31 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на південь від Карлівки (південний схід від Покровська) і захопили Червоноармійську фільтрувальну станцію, а геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, вказують на те, що російські війська північну Галицинівку (південний схід від Покровська). Російські джерела заявили 30 і 31 серпня, що підрозділи російської 114-ї мотострілецької бригади (1-й АК т.зв. Донецької Народної Республіки [ДНР]) просунулися до південної частини Галицинівки і повністю захопили населений пункт, хоча ISW не виявила підтвердження цим заявам..

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Донецька та продовжили наступальні операції у цьому районі 31 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в полях на захід від Красногорівки під час механізованого наступу чисельністю приблизно в роту, а російський блогер заявив, що російські війська також просунулися в полях на південний захід від населеного пункту. Російські війська продовжили наступальні операції в районі Георгіївки та Красногорівки 30 та 31 серпня. Український солдат заявив, що російські війська зазвичай атакують з використанням 15–30 одиниць техніки щодня у напрямку Курахового (на захід та південний захід від Донецька).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

31 серпня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер заявив, що російські війська захопили українську позицію і два лісові масиви на північ від Роботино, хоча ISW не бачив підтвердження цієї заяви. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська провели атаки біля Роботино та на північний схід від Роботино в районі Малої Томачки 30 та 31 серпня. Повідомляється, що підрозділи російського 503-го мотострілецького полку (19-та мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія [САА], Південний військовий округ [ПВЗ]) діють на запорізькому напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українська влада повідомила 31 серпня, що українські сили відбили кілька російських атак у невказаних районах Херсонського спрямування.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах