Карта бойових дій в Україні 6 вересня

Мапа бойових дій в Україні 6 вересня.

Мапа бойових дій в Україні 6 вересня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
06 вересня 12:45

Сьогодні, 6 вересня, в Україні розпочався 926 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 вересня.

Російські війська нещодавно активізували свої давні наступальні зусилля щодо ліквідації широкого українського виступу на захід та південний захід від Донецька та просування до шосе H-15 (Донецьк-Запоріжжя). Очевидно, скоординовані російські наступальні операції з південного флангу напрямку Покровська на західний фланг української оборони навколо Вугледару, ймовірно, спрямовані на посилення тиску на українські сили, що обороняються в західній частині Донецької області, та створення умов для подальшого прогресу у пріоритетних наступальних зусиллях Росії на напрямі Покровська..

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські наступальні операції на Донеччині не означають швидкого краху лінії фронту по всій Україні, незважаючи на спроби Путіна представити успіхи на Донеччині як драматичні.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські сили нещодавно просунулися у південно-східній частині українського виступу в Курській області, а російські сили нещодавно відновили обмежені позиції у північній частині виступу. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 серпня, на яких показано українські сили, що діють на південь від Спального (південний схід від Суджі), вказують на те, що українські сили просунулися в цьому районі, хоча, ймовірно, не протягом останніх кількох днів.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські сили нещодавно відновили позиції на північ від Харкова на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, на півночі Харківської області. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на північний схід від Липців (на північ від Харкова). Російські сили продовжили наступ на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська 5 вересня. Харківська група військ України повідомила, що особовий склад російського 7-го мотострілецького полку (11-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]), що діє в районі Лук'янці (на північ від Харкова), страждає від нестачі питної води та відмовляється проводити деякі невказані операції.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно незначно просунулися на південний схід від Куп'янська на тлі наступальних операцій, що продовжуються, вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 5 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно трохи просунулися на північний захід від Піщаного (південний схід від Куп'янська). Російські війська продовжили наступальні операції на північний схід від Куп'янська в районі Сіньківки; на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки, Глушківки, Кругляківки, Берестового, Андріївки та М'ясожарівки та у напрямку Лозової; на південний захід від Сватового в районі Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Макіївки, Невського та Новосадового; та на захід від Кремінної в районі Торського 4 та 5 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

За повідомленнями, 5 вересня російські війська просунулися у напрямку Сіверська, але не досягли жодних підтверджених успіхів у цьому районі. Російські блогери стверджують, що є повідомлення про те, що російські війська захопили Переїзне (на південь від Сіверська), хоча ISW не спостерігав підтвердження цієї заяви. Російські війська продовжували наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та на південний схід від Сіверська в районі Івано-Дарівки та Спірного 4 та 5 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили наступальні операції на Торецькому напрямку 5 вересня, але підтверджених змін лінії фронту був. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися до 600 метрів у Дружбі (на північний схід від Торецька), хоча ISW не спостерігав підтвердження цієї заяви. Російські війська продовжили наступальні операції в районі Торецька та на південь від Торецька в районі Нелипівки та Нью-Йорка 4 та 5 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська не досягли жодних підтверджених успіхів на Покровському напрямку 5 вересня. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська захопили Заповітне (на південний схід від Покровська), хоча ISW спостерігав підтвердження того, що російські війська захопили населений пункт станом на 18 серпня. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися на східну околицю Селідово (на південний схід від Покровська), хоча ISW не спостерігав підтвердження цієї заяви або будь-яких доказів, що підтверджують постійні заяви Росії про те, що російські війська діють у Селидовому.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські та українські джерела не повідомляли про бойові дії в районі кордону Донецької та Запорізької областей 5 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

4 і 5 вересня російські війська продовжили наступ на заході Запорізької області в районі Роботино та Вербового (схід Роботино), а також північніше Роботино у напрямку Новоандріївки, проте підтверджених змін лінії фронту не було.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах