Карта бойових дій в Україні 18 вересня

Мапа бойових дій в Україні 18 вересня

Мапа бойових дій в Україні 18 вересня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
18 вересня 11:29

Сьогодні, 18 вересня, в Україні розпочався 938 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські сили продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від нинішнього виступу Курської області 17 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російське Міноборони заявило, що російські сили відбили українські атаки в районі Веселого (на південний захід від Глушкового) та Ведмеже (на південний схід від Веселого). Декілька російських блогерів заявили, що українські війська намагаються оточити Веселе, атакуючи вздовж його західного та східного флангів.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили наземні атаки на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська 16 та 17 вересня. Російські військові блогери стверджували 16 і 17 вересня, що українські війська контратакували в районі Глибокого та у Вовчанську біля «мукомольного заводу», можливо, маючи на увазі паровий млин, розташований безпосередньо на північ від Вовчанського агрегатного заводу в центрі Вовчанська.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 17 вересня, але не досягли підтверджених успіхів. Російський блогер стверджував, що російські війська продовжували просуватися на північний захід, захід і південний захід від Піщаного у напрямку Колесинівки та Кругляхівки (усі на південний схід від Куп'янська) та на 2,8 км углиб від Невського Новосадова (на північний захід) від Кремінної), але ISW не спостерігав візуального підтвердження цих заяв. Російські блогери також стверджували, що українські війська зберігають позиції у західній Стельмахівці (на південний схід від Куп'янська), де точаться бої. Російські війська продовжували наземні атаки на північний схід від Куп'янська в районі Сіньківки; на південний схід від Куп'янська в районі Новоосиново, Кругляківки та у напрямку Лозової; на південний захід від Сватового в районі Чернещини, Дружелюбівки, Греківки та Макіївки; на північний захід від Кремінної у Новосадова та Невського; на захід від Кремінної біля Торського; та південно-західніше Кремінної у Серебрянському лісництві 16 та 17 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували обмежені наступальні операції на напрямі Сіверська 17 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російське джерело стверджувало, що російські війська просунулися в районі Верхньокам'янського (на схід від Сіверська), але ISW не виявила доказів цієї заяви. Бої тривали на схід від Сіверська у Верхнокаменському районі; на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та Івано-Дарівки; та на південь від Сіверська в районі Переїзного 16 та 17 вересня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в східному Торецьку на тлі наступальних операцій, що продовжуються, на Торецькому напрямку 17 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Ломоносова у східному Торецьку. Російські війська продовжили наземні атаки біля Торецька; на схід від Торецька у районі Дружби; на південний схід від Торецька у районі Залізного; та на південь від Торецька у районі Нелипівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі наступальних операцій у цьому районі 17 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 і 17 вересня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на північний схід від Новокалинового (на схід від Покровська), на північний захід від Архангельського (на схід від Покровська і на захід від Новокалинового), в центральній і північно-західної частини Гродівки (на схід від Покровська та на захід від Архангельського) та на південний захід від Михайлівки (на південний схід від Покровська і трохи на схід від Селидово).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька в районі Георгіївки 16 та 17 вересня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на 600 метрів у районі Максимільянівки (на захід від Донецька), але ISW не виявив візуального підтвердження цих заяв. Представник української бригади, що діє на курахівському напрямку (на захід та південний захід від Донецька), заявив, що російські війська використовують менше бронетехніки після скорочених настань батальйонного складу 12 вересня на південний захід від Красногорівки. Представник України заявив, що російські війська провели безуспішну механізовану атаку з двома танками в невказаному районі курахівського напрямку 16 вересня і що російські війська нещодавно збільшили використання безпілотників з видом від першої особи (FPV) на цьому напрямі.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Генштаб України повідомив, що 16 та 17 вересня російські війська провели наступальні операції на дніпровському напрямку, ймовірно, маючи на увазі лівий (східний) берег Херсонської області та острови у дельті річки Дніпро.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах