Карта бойових дій в Україні 19 вересня

Мапа бойових дій в Україні 19 вересня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Мапа бойових дій в Україні 19 вересня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 08:40

Сьогодні, 19 вересня, в Україні розпочався 939 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 19 вересня.

Карта бойових дій Карта бойових дійФото: understandingwar.org

Українські війська нещодавно просунулися в Глушківському районі на захід від свого більшого виступу в Курській області на тлі безперервних штурмів у цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 вересня, показують, що українські війська нещодавно просунулися на схід від Краснооктябрьского (на південний захід від Глушкового).

Російські війська нещодавно відбили територію в українському виступі в Курській області на тлі продовжених контратак Росії в цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 17 і 18 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися на схід уздовж двох лісистих районів на південний схід від Коренево та на південь від Обуховки ( на південний схід від Коренево).

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що нещодавно російські війська здійснили механізований штурм українських позицій на південний схід від Коренево. [37] Повідомляється, що в Курській області діють підрозділи 11-ї окремої повітряно-десантної (ВДВ) бригади РФ і підрозділи 810-ї окремої морської піхотної бригади (Чорноморський флот (ЧФ), Південний військовий округ (ПВО).

Карта бойових дій. Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

18 вересня російські війська продовжили наступ на півночі Харківської області, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські війська продовжували штурмувати Вовчанськ (на північний схід від Харкова), а російський блогер стверджував, що українські сили проводили контратаки в межах Вовчанська та поблизу Глибокого та Липців (обидва на північ від Харкова).

Карта бойових дій Карта бойових дійФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно підтвердили просування вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. На геолокаційних кадрах, опублікованих 18 вересня, видно, що російські війська просувалися на захід від Табаївки (на південний схід від Куп’янська), на захід від Кармазинівки (на південний захід від Сватового) і на південь вздовж траси О-131306 (Сватове-Макіївка) на південь від Макіївки (на північний захід від Кремінної). Російський блогер стверджував, що російські війська також просунулися в лісових районах поблизу Піщаного (на південний схід від Куп’янська) та Невського (на північний захід від Кремінної), але ISW не помітив візуальних доказів цих тверджень. У Генштабі України повідомили, що російські війська завдали наземних ударів на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки; на південний схід від Куп'янська біля Кругляківки, Колісниківки, Петропавлівки, Новоосинового; на північний захід від Сватового біля Стельмахівки та Лозової; на захід від Сватового біля Андріївки; на південний захід від Сватового біля Черещини, Дружелюбівки, Греківки; на північний захід від Кремінної біля Макіївки, Невського і Торського.

Карта бойових дій Карта бойових дій Фото: understandingwar.org

Російські війська 17 і 18 вересня продовжували наступальні операції на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського та на південний схід від Сіверська в районі Виїмки, але не зробили жодного підтвердженого просування в цьому районі.

Російські війська продовжували наступальні дії під Часовим Яром; на південь від Часового Яру біля Ступочок і Білої Гори; і на південний схід від Часового Яру біля Кліщіївки 17 і 18 вересня, але не досяг жодних підтверджених успіхів. Російський мілблогер заявив, що підрозділи російської 4-ї мотострілецької бригади (3-ї загальновійськової армії [ОСА], колишній 2-й армійський корпус [АК] ЛНР [ЛНР]) і невідомі сили чеченського «Ахмата» перетнули канал Сіверський-Донець Донбасу. в напрямку Ступочок 17 вересня. Інший російський мілблогер заявив, що російські війська намагаються встановити міцні позиції в Жовтневому мікрорайоні (східний Часів Яр).

Карта бойових дій Карта бойових дій Фото: understandingwar.org

Російські сили нещодавно досягли незначних успіхів у Торецьку на тлі триваючих наступальних операцій Росії в цьому районі 18 вересня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Центральної у східному Торецьку, а російські мілблогери стверджували, що російські війська просунулися далі на північ і на захід у межах східного Торецька. Інший російський мілблогер стверджував, що російські війська просунулися в лісистих районах на південний схід від Торецька, хоча ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.Російські війська також продовжували наступальні дії на північний схід від Торецька в районі Дачного; на південь від Торецька біля Неліпівки та Нью-Йорка; на південний захід від Торецька біля Олександрополя; і поблизу Торецька в напрямку Щербинівки 17 і 18 вересня.

Карта бойових дій. Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська, які діяли на захід від Донецька, 17 і 18 вересня продовжували наступальні операції в районі Георгіївки та Максимільянівки, а також у напрямку Дальнього, але не підтвердили просування. Російський мілблогер стверджував, що російська авіація нещодавно завдала неодноразових ударів по Терновській дамбі вздовж Кураховського водосховища в Кураховому в останні дні, але досі не завдала істотних пошкоджень дорожньому покриттю дамби.

18 вересня російські війська просунулися на північ від Водяного та продовжили наступальні дії поблизу шахт «Південнодонбаська №1» і №3, а також біля Костянтинівки, Вугледара та Новоукраїнки. Українські сили вели контратаки в цих районах.

Карта бойових дій Карта бойових дійФото: understandingwar.org

18 вересня російські війська просунулися на північний захід від Гуляйполя, зокрема захопили садову територію на північному заході Марфополя. Український Генштаб повідомив про атаки російських сил поблизу Гуляйполя. Однак ISW не підтверджує значних російських успіхів у цьому районі з липня 2024 року.

Російські війська здійснили наземні атаки поблизу Новоданилівки, Малої Токмачки, Новоандріївки та Щербаків, а також активізувалися біля Копані. Крім того, було проведено інтенсивне авіабомбардування поблизу Кам’янського, Оріхова та Комишувахи.

Карта бойових дій Карта бойових дій Фото: understandingwar.org

На лівому березі Херсонщини та в дельті Дніпра російські сили здійснили обмежені атаки, залучивши підрозділи БАРС-33 та 154-й окремий розвідувальний батальйон.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах