У Києві встановили рекорд: найбільше коло обіймів з ветеранами

У Києві встановили рекорд: найбільше коло обіймів з ветеранами.

У Києві встановили рекорд: найбільше коло обіймів з ветеранами. Фото: Facebook, Лана Вєтрова

Події
Сьогодні 14:58

У Києві на першому Всеукраїнському фестивалі ветеранської культури “Коло ветеранів” встановлено національний рекорд України.

Як повідомила представниця Книги рекордів Лана Вєтрова, ідея рекорду співзвучна місії заходу, яка полягає в моральній підтримці, в єдності, повазі та міцному зв’язку цивільних людей та військовослужбовців, які пережили надзвичайно важкі події в своєму житті.

Рекорд «Найбільше коло обіймів з ветеранами» об’єднав 146 людей - ветеранів, учасників та учасниць бойових дій, їхніх родин, а також усіх присутніх на заході українців.

"Сьогодні з-поміж усіх категорій рекордів на перший план виходять ті, які наближають нашу Перемогу. Це - волонтерські, військові, ветеранські рекорди. Це – наші нові реалії, в яких українці вчаться жити і будувати непросте майбутнє – своє і нашої країни. Я впевнена, що ніколи не зламати українців, які під час війни, у відповідь ворогу, реєструють рекорди України" , - говорить керівниця Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова.

"Ми можемо бути сильними, лише тоді, коли ми об'єднані, саме тому нам вдалося встановити цей рекорд! Це зворушливо і водночас потужне коло обіймів ілюструє, що ми бачимо місточки взаємодії між цивільними та ветеранами, вони будуються, а стереотипи про бар’єри між нами – штучні. Рекорд доказав, що ми можемо бути різними, проте у нас спільні цінності, ми об’єднані культурою, інтересами, нашою національною ідентичністю і гордістю за нашу країну!", — коментує очільниця Українського ветеранського фонду, ветеранка Юлія Кіріллова.

Для гостей фестивалю організатори підготували шість інтерактивних локацій: адаптивного спорту, літературної сцени, психологічної підтримки, дитячу, ярмарок ветеранських бізнесів, а також музичну сцену, на якій виступили Yarmak, Олександр Положинський та гурт Riffmaster. Наймасштабнішою була зона адаптивного спорту - волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, стрільба з лука.

На ярмарці ветеранських бізнесів всі охочі могли придбати вироби, які виготовляють ветерани-підприємці: це і вишиваний одяг, і чаї та мед, іншу крафтова продукцію. У дитячій зоні маленькі відвідувачі фестивалю брали участь у творчих майстер-класах, спілкувалися з Героями України Віталієм Литвином та Іллею Жеведем, писали та малювали листи для захисників на фронт. На літературному майданчику власні вірші читала ветеранка та поетка Олена Герасимʼюк, свою книгу «Полон» презентувала військовослужбовиця, майор Національної гвардії України, Валерія «Нава» Суботіна, а модерував презентацію Дмитро «Орест» Козацький.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах