Карта бойових дій в Україні 4 жовтня

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня.

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 11:44

Сьогодні, 4 жовтня, в Україні розпочався 944 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 жовтня.

Українські сили стикаються з серйозними оперативними викликами та обмеженнями, які дають російським силам можливість досягти тактично значущих успіхів. Однак російські сили не мають достатньої живої сили та матеріальних засобів, щоб продовжувати посилені наступальні дії нескінченно довго, і поточні російські наступальні операції на сході України, ймовірно, досягнуть кульмінації в найближчі місяці, якщо не тижні, як раніше оцінювали українські офіційні особи та ISW.

Російські війська нещодавно досягли значних тактичних успіхів, але не продемонстрували спроможності захопити важливі з оперативної точки зору об’єкти. Військове командування готувало поточну російську наступальну операцію влітку 2024 року на кілька місяців наперед і накопичило оперативні резерви та ресурси для операції, які останні місяці виснажливих боїв, ймовірно, сильно погіршили.

Як повідомляється, у ніч з 2 на 3 жовтня було завдано ударів по складу боєприпасів поблизу російської авіабази Хмеймім у провінції Латакія, Сирія.

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Сіверська та на схід і південний схід від Покровська в Донецькій області.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

3 жовтня українські війська продовжували штурм Глушківського району, але жодних підтверджених наступів не зробили. На головному українському виступі в Курській області 3 жовтня тривали бої, але підтверджених змін на лінії фронту не було.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

Російські війська продовжували наземні наступи на північ від Харкова поблизу Глибокого та на північний схід від міста Харкова поблизу Тихого та Вовчанська 2 і 3 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів у північній частині Харківської області.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

3 жовтня російські війська продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін лінії фронту не було.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Сіверська та продовжили наступальні операції в цьому районі 3 жовтня. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Веселого (на південь від Сіверська).

Окупанти продовжували наступ у районі Часового Яру, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Ще вони продовжували наступальні дії в районі Торецька, на північний схід від Торецька в районі Диліївки, на південь від Торецька в районі Нелипівки; і на південний захід від Торецька в напрямку Щербинівки і Сухої Балки 2 і 3 жовтня, але знову ж таки не здобули підтверджених успіхів.

Проте російські війська нещодавно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі продовження наступальних дій росіян на покровському напрямку. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися на південь від Новоторецького (на схід від Покровська) і до східної околиці Лисівки (на південний схід від Покровська та на захід від Новогродівки). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показують, що російські війська також просунулися далі на захід і південний захід від Новогродівки.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

Російські сили нещодавно просунулися на південний захід від міста Донецька.

Також 2 і 3 жовтня російські війська продовжували наступати на захід Запорізької області на північ від Роботиного поблизу Новоданилівки та на південь від Степногірська біля Кам’янського, але жодних підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. джерело: understandingwar.org

3 жовтня російські війська продовжили штурм на Херсонському напрямку, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах