Карта бойових дій в Україні 6 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 6 жовтня.

Мапа бойових дій в Україні 6 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 12:22

Сьогодні, 6 жовтня, в Україні розпочався 956-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські сили продовжили наземні атаки в Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області 5 жовтня, але не досягли підтверджених успіхів. Російські блогери заявили 4 жовтня, що російські сили відбили Ведмеже (на південний схід від Глушкова), але ISW не виявила підтвердження цим заявам. Українські сили атакували на південний захід від Глушкового в районі Веселого та Нового Шляху; та на південний схід від Глушкового в районі Ведмеже. Повідомляється, що підрозділи російської 83-ї окремої гвардійської повітрянодесантної (ВДВ) бригади діють у Глушківському районі. Повідомляється, що підрозділи російської 106-ї гвардійської дивізії ВДВ, 56-го полку ВДВ (7-а дивізія ВДВ) та 1427-го мотострілецького полку (територіальні війська) діють поблизу Ведмежого.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступ на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Стариці, Вовчанська та Тихого 4 та 5 жовтня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Українська бригада, що діє на півночі Харківської області, повідомила, що російські війська застосували невказану хімічну речовину проти українських військ, що наступають, у невказаному районі Харківського напрямку. Повідомляється, що підрозділи російського 7-го мотострілецького полку (11-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]) діють у районі Лук'янці (на північ від Харкова).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна 5 жовтня, але підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було. Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на два кілометри в глибину на схід від Терни (на захід від Кремінної) і намагаються вирівняти лінію фронту вздовж дороги Торське-Макіївка, але ISW не спостерігав візуального підтвердження заявленого російського поступу.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступальні операції на Сіверському напрямку в районі Білогорівки (на північний схід від Сіверська), Верхньокам'янського (на схід від Сіверська) і Виїмки (на південний схід від Сіверська) 4 і 5 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Російські війська продовжували наступальні операції в районі Часового Яру 5 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська атакували у районі Часового Яру; на північ від Часового Яру у районі Калинівки; на південь від Часового Яру в районі Ступочек; та на південний схід від Часового Яру в районі Андріївки 4 та 5 жовтня. Повідомляється, що підрозділи російського 58-го батальйону спецназу (51-а загальновійськова армія [САА], колишній 1-й армійський корпус т.з. Донецької Народної Республіки [АК ДНР]) продовжують діяти в районі Нового мікрорайону у східній частині Часового Яру.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в Торецьку на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 5 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Центральної у центрі Торецька. Російські війська продовжили наземні атаки в районі Торецька, Дачного, на північний схід від Торецька та на південний захід від Торецька в районі Щербинівки 4 та 5 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в напрямку Покровська на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 5 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у східному Цукуриному (на південний схід від Покровська). Російський блогер заявив, що російські війська захопили більшу частину Цукуріно і що бої продовжуються в районі Ізмаїлівки (на південний схід від Покровська та Цукурино), хоча ISW не виявила візуального підтвердження цих заяв.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили наступальні операції на захід від Донецька 5 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські війська атакували в районі Георгіївки, Гострого та Островського 4 та 5 жовтня. Повідомляється, що підрозділи російської 238-ї артилерійської бригади (8-а артилерійська бригада, Південний військовий округ [ПВЗ]) продовжують діяти в районі Максимільянівки та Красногорівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наземні атаки на заході Запорізької області в районі Роботино, Малих Щербаків (на захід від Орєхова та південний схід від Степногірська) та Кам'янського (на південь від Степногірська) 4 та 5 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський блогер заявив, що українські війська намагаються проводити розвідувальні атаки боєм обмеженими силами у районі Кам'янського із 4 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російський блогер 5 жовтня заявив, що бої відновилися на островах у дельті річки Дніпро, проте український Генеральний штаб не повідомляв про відсутність російських наземних атак на Херсонському напрямку 4 та 5 жовтня. Повідомляють, що підрозділи російської 80-ї арктичної бригади (14-й армійський корпус [АК], Ленінградський військовий округ [ЛВО]) діють на Херсонському напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах