Карта бойових дій в Україні 7 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 7 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 7 жовтня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 08:47

Сьогодні, 7 жовтня, в Україні розпочався 957-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 7 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

5 жовтня українські війська продовжили наступальні дії в Глушковському районі на захід від основного українського виступу в Курській області, хоча підтверджень значних просувань не було. 4 жовтня російські військові блогери заявили, що російські сили повернули контроль над Медвежьим (південний схід від Глушкова), однак Інститут вивчення війни (ISW) не знайшов підтверджень цих тверджень. Українські сили вели наступальні дії на південний захід від Глушкова поблизу Веселого та Нового Путу, а також на південний схід біля Медвежья. Повідомляється, що в районі Глушкова діють підрозділи російської 83-ї окремої гвардійської повітряно-десантної (ВДВ) бригади, а під Медвежьим — елементи 106-ї гвардійської дивізії ВДВ, 56-го полку ВДВ (7-а дивізія ВДВ) та 1427-го мотострілецького полку територіальних військ.

Російські сили нещодавно заявили про просування до основного українського виступу в Курській області, що відбулося під час бойових дій 5 жовтня. Геолокаційні відеоматеріали, опубліковані 30 вересня, підтверджують нещодавнє просування російських підрозділів під час механізованого штурму взводного рівня на південний схід від Обуховки (південний схід від Кореневого). Українські сили продовжували наступ на південний схід від Кореневого в напрямку Любимівки та Обуховки, а також на північ від Суджі в напрямку Камишівки й на південний схід біля Плєхова. За повідомленнями, в районі Обуховки діють підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти (ТОФ, СВО).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

 
5 жовтня російські війська продовжили штурмові дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було зафіксовано. Один із російських мілблогерів заявив, що російські сили просунулися на два кілометри на схід від Тернів (захід від Кремінної) і намагаються вирівняти лінію фронту вздовж дороги Торське-Макіївка, але Інститут вивчення війни (ISW) не зафіксував візуальних доказів цього просування. Також російські блогери стверджували, що російські сили нещодавно взяли під контроль частину дороги між Кругляківкою та Колісниківкою (обидва населені пункти на південний схід від Куп’янська), однак ISW не знайшло підтверджень цієї заяви.

Російські сили продовжили наступальні дії на кількох напрямках: на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки; на південний схід від Куп’янська в районах Степової Новоселівки, Новоосинового, Піщаного, Стельмахівки та Лозової; на захід від Сватового в напрямку Борової; на південний захід від Сватового в районі Греківки, Макіївки та Невського; на північний захід від Кремінної біля Новосадового; і на захід від Кремінної в районі Торського. Ці бойові дії тривали 4 і 5 жовтня.

Повідомляється, що поблизу Серебрянки (південніше Кремінної) діють підрозділи 39-го полку радіаційного, хімічного та біологічного захисту (3-я загальновійськова армія, раніше відома як 2-й армійський корпус "ЛНР"). Ці сили беруть участь у бойових діях на південь від Кремінної, намагаючись посилити російські позиції на цьому напрямку, де також активно використовуються штурмові підрозділи та артилерія.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

4 і 5 жовтня російські війська продовжували наступальні дії на сіверському напрямку, зосереджуючи атаки в районах Білогорівки (північний схід від Сіверська), Верхньокам'янського (схід від Сіверська) та Виїмки (південний схід від Сіверська). Проте жодних підтверджених успіхів на цьому напрямку вони не досягли. Російські сили намагалися просунутися в напрямку Сіверська, використовуючи артилерійську підтримку та штурмові підрозділи, але українські оборонні позиції утримали лінію фронту без значних змін.

5 жовтня також тривали наступальні операції російських військ у районі Часового Яру. Ворожі сили наступали поблизу самого міста, на північ від нього в районі Калинівки, на південь біля Ступочок, і на південний схід неподалік Андріївки. Попри активні атаки, жодних підтверджених успіхів російські війська не досягли.

Крім того, повідомляється, що підрозділи 58-го батальйону спецпризначення (51-ша загальновійськова армія, колишній 1-й армійський корпус "ДНР") продовжують діяти в районі Нового мікрорайону на східній околиці Часового Яру. Ці сили намагаються підтримувати російську активність на цій ділянці, однак їхні просування стикаються зі значним опором з боку українських оборонців.

Російські штурми в цих районах, як і раніше, супроводжуються використанням артилерії та бронетехніки, але відсутність значних змін на лінії фронту свідчить про успішну роботу українських сил у стримуванні противника.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська 4 і 5 жовтня продовжували наступальні операції на сіверському напрямку в районі Білогорівки (на північний схід від Сіверська), Верхньокам’янського (на схід від Сіверська) та Виїмки (на південний схід від Сіверська), але не зробили жодного підтвердженого наступу. 5 жовтня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, але не зробили жодного підтвердженого наступу. Російські війська наступали під Часовим Яром; на північ від Часів Яр біля Калинівки; на південь від Часового Яру біля Ступочок; і на південний схід від Часового Яру поблизу Андріївки 4 і 5 жовтня. Повідомляється, що підрозділи російського 58-го батальйону спецназу (51-ша загальновійськова армія (ОГА), колишній 1-й армійський корпус «ДНР» (КНР)) продовжують діяти поблизу Нового мікрорайону в східному Часовому Яру.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські сили нещодавно просунулися в Торецьк на тлі продовження наступальних операцій Росії в цьому районі 5 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показують, що російські сили нещодавно просунулися по вулиці Центральній у центрі Торецька.  Російські війська продовжували наземні атаки поблизу Торецька, Дачне, на північний схід від Торецька та на південний захід від Торецька в районі Щербинівки 4 і 5 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в Покровському напрямку, продовжуючи наступальні операції в цьому районі 5 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 жовтня, показують, що російські сили досягли успіху в межах східного Цукуриного (на південний схід від Покровська). Один із російських мілблогерів заявив, що більша частина Цукуриного вже перебуває під контролем російських військ, а бої тривають поблизу Ісмаїлівки (також на південний схід від Покровська та Цукуриного), проте ISW не знайшов візуального підтвердження цих тверджень. Міністерство оборони Росії також стверджувало, що їхні війська захопили населений пункт Желанне Друге (на південний схід від Покровська), хоча ISW також не підтвердив це візуально.

4 та 5 жовтня російські сили продовжували атакувати на схід від Покровська, зокрема в районах Новоторецького, а також на південний схід від Покровська, біля Селидового, Крутого Яру, Миколаївки, Лисівки та Цукуриного. У цих регіонах активні бої тривають, зокрема, у результаті участі російських підрозділів, таких як 74-та окрема мотострілецька бригада (ОМСБр) Центрального військового округу (ЦВО) і 3-тя ОМСБр «Атлант» 35-ї армії (ЦВО), що діють на Покровському напрямку поблизу Гродівки (схід від Покровська).

5 жовтня Генеральний штаб України повідомив про нещодавні удари українських військ по трьох командних пунктах російської армії за допомогою ракетних комплексів Storm Shadow і ракет середньої дальності (РСМД). Удари були спрямовані по командних пунктах 35-ї ОМСБр, 27-ї ОМСБр і 2-ї ОМСБр, елементи яких раніше фіксувались на Покровському напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

5 жовтня російські війська продовжили наступальні операції на захід від Донецька, проте не зафіксували жодних підтверджених успіхів. 4 та 5 жовтня вони атакували позиції біля Георгіївки, Гострого та Острівського. Повідомляється, що підрозділи 238-ї артилерійської бригади російських військ продовжують дії поблизу Максимілянівки та Красногорівки.

Нещодавно російські сили здійснили просування на південний захід від Донецька під час ротного механізованого штурму. Українська бригада, що діє в цьому районі, опублікувала геолокаційні кадри, які свідчать про російське просування на північ від Костянтинівки до південної околиці Катеринівки. Під час штурму українські сили знищили російський танк, п'ять БТРів та пошкодили ще один.

Російські воєнні блогери заявляють, що 4 та 5 жовтня війська РФ просунулися далі на південь від Катеринівки, а також на північний захід від Вугледара в напрямку Богоявленки. Однак, Інститут вивчення війни (ISW) не підтвердив ці заяви. Один з блогерів стверджував, що російські сили намагаються захопити Іллінку до початку погіршення погодних умов, що може ускладнити механізовані маневри.

Російські війська продовжили наступальні дії в районах Антонівки, Костянтинівки, Катеринівки та в напрямку Богоявленки 4 та 5 жовтня. Соцмережі поширили кадри збитого російського важкого безпілотника С-70 неподалік Костянтинівки, що, якщо підтвердиться, стане першою втратою цього типу безпілотника.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

4 і 5 жовтня російські війська продовжували наземні атаки на заході Запорізької області в районі Роботиного, Малих Щербаків (на захід від Оріхова та на південний схід від Степногірська) та Кам’янського (на південь від Степногірська), але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський мілблогер заявив, що українські війська з 4 жовтня намагаються вести розвідку обмеженими силами поблизу Кам’янського.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

5 жовтня російський мілблогер заявив, що на островах у дельті Дніпра поновилися бої, але український Генштаб не повідомив про відсутність російських наземних штурмів на херсонському напрямку 4 і 5 жовтня. Повідомляється, що на херсонському напрямку діють підрозділи російської 80-ї арктичної бригади (14-й армійський корпус (АК) Ленінградського військового округу (ЛВО)).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах