Карта бойових дій в Україні 10 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 10 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 10 жовтня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 10:52

Сьогодні, 10 жовтня, в Україні розпочався 960-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 10 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

7–9 жовтня українські та російські війська вели бої в Глушковському районі на заході Курської області, але без підтверджених успіхів. Російські блогери стверджували про українські атаки біля Веселого, а Міністерство оборони Росії заявило про наступ поблизу Нового Путу.

Українські війська продовжували обстріли в районі Курської області, зокрема біля Ольговки, Любимівки та Плехового. Російські війська атакували поблизу Дар'їно, Любимівки та Плехово, але підтверджень захоплення не було.

7 жовтня ГУР України повідомило про виведення з ладу російського мінного тральщика «Олександр Обухов» у Калінінградській області. 9 жовтня українські сили завдали удару по складу боєприпасів у Брянській області, що призвело до пожежі та детонацій.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

7–9 жовтня російські війська продовжували наступальні дії на півночі Харківської області. Геолокаційні кадри від 7 жовтня показують, що російські сили, ймовірно, відвоювали Вовчанський агрегатний завод. Російські війська атакували поблизу Вовчанська та Стариці. За словами українських військових, росіяни будують складні оборонні споруди, включно з підземними тунелями, та посилюють авіаудари по цьому напрямку, здійснюючи 3-4 бомбові удари на тиждень. Також зафіксовано дії підрозділів 47-ї танкової дивізії Росії поблизу Лук'янців.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

8–9 жовтня російські війська просунулися на північний захід від Кремінної, продовжуючи наступ уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри свідчать про їхнє просування на південь від Макіївки. Бої тривали на північний схід від Куп'янська біля Синьківки, Кучерівки та інших населених пунктів, а також на північний захід і південь від Кремінної в Серебрянському лісництві та поблизу Діброви.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися поблизу Сіверська під час наступальних операцій 7-9 жовтня. Геолокаційні дані свідчать про захоплення Верхньокам’янського та просування на схід від Григорівки. Російські джерела стверджують, що частини 2-ї мотострілецької бригади захопили Григорівку і Серебрянку, а також просунулися на північ від Верхньокам’янського. Однак ці заяви не підтверджені. Українські сили повідомляють, що російські війська використовують мотоцикли та стару радянську техніку під час штурмів на сіверському напрямку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

7, 8 і 9 жовтня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не було. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися далі в межах Жовтневого мікрорайону в самому Часовому Яру, але ISW не знайшло підтвердження цієї заяви.Російські війська продовжували штурм на північ від Часового Яру в районі Миньківки та Калинівки; у самому Часів Яр; і на південь від Часів року біля Ступочок, Білої Гори та в напрямку Олександро-Шултине 7, 8 і 9 жовтня. Повідомляється, що поблизу Часового Яру працюють безпілотники російського добровольчого загону "Буревісник".

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в районі Торецька під час наступальних операцій 7-9 жовтня. Війська захопили позиції на вулицях Героїв Праці, Перемоги та Конституції на півдні міста. За даними, російські сили також просунулися вулицею Центральною до шахти "Центральна". Повідомляється, що штурми здійснюються невеликими групами спецназу, а також іноді використовується бронетехніка. Російські війська продовжують наступальні дії в районах навколо Торецька, включно з Диліївкою, Неліпівкою та Ню-Йорком.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Українські війська нещодавно просунулися на схід від Покровська, тоді як російські сили просунулися на південний схід. Росіяни заявили про захоплення Зоряного Першого, але підтверджень немає. Російські сили також діють поблизу Селидового, готуючи позиції для майбутніх штурмів. 7-9 жовтня російські війська продовжували наступальні дії в районах навколо Покровська, включаючи Новогродівку, Миколаївку, Селидове та Цукурине. Російські підрозділи також активні біля Вугледара та Курахового, але підтверджень просувань немає.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південь від Степногірська в районі Кам’янського під час штурмів 7-9 жовтня. Геолокаційні кадри підтверджують незначне просування в південно-західному Кам’янському. Російські мілблогери стверджують, що війська утримують позиції в цьому районі. Оператори безпілотників 49-ї повітряно-десантної бригади підтримували штурми. Російські війська також атакували поблизу Роботиного та Новоданилівки. На запорізькому напрямку діють підрозділи 22-ї бригади спецназу та 503-го мотострілецького полку.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

7, 8 і 9 жовтня російські війська продовжували наступ на херсонському напрямку, але підтверджених змін лінії фронту на цьому напрямку не було.Російський блогер розширив заяви про те, що російські ВДВ не мають достатньої кількості катерів або належної підготовки для проведення успішних штурмів островів у Дніпрі.Повідомляється, що на Херсонському напрямку діють підрозділи російського загону БАРС-33 (Бойовий резерв ЗС РФ).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах