Карта бойових дій в Україні 20 жовтня

Мапа бойових дій в Україні 20 жовтня.

Мапа бойових дій в Україні 20 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 12:49

Сьогодні, 20 жовтня, в Україні розпочався 970 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія настає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в межах головного українського виступу в Курській області та продовжили бойові дії у цьому районі 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Російської Конопельки (на схід від Суджі). Російські блогери заявили, що підрозділи російської 106-ї повітряно-десантної (ВДВ) дивізії захопили і очистили Любимівку (на південний схід від Коренево) і що російські війська захопили Леонідове (на південний схід від Коренево) і просуваються до Малої Локни (обидва на південний схід від Коренево). Російські блогери також заявили, що російські війська просунулися в районі Мартинівки (на північний схід від Суджі) і захопили більшу частину та частково оточили Плехово (на південний схід від Суджі).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

18 та 19 жовтня російські війська продовжували наступальні операції на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Стариці, проте підтверджених успіхів не досягли.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська під час посиленого механізованого наступу чисельністю до роти 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Лугової на південному заході Кругляківки (на південний схід від Куп'янська) під час посиленого механізованого наступу чисельністю до роти. Українські підрозділи, які відбили напад, повідомили, що українські війська знищили вісім російських бронемашин та три танки, а також пошкодили ще шість бронемашин під час механізованого наступу. Цей наступ розміщує російські війська за кілька метрів від річки Оскол та є частиною зусиль російського військового командування щодо створення плацдарму безпосередньо на річці Оскол для тиску на український виступ на півночі між Куп'янськом-Вузловим та Глушківкою та на ширший український виступ на південь від Кругляківки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Ні українські, ні російські джерела не повідомляли про наступальні операції на Сіверському напрямку 19 жовтня. Російське джерело заявило, що несприятливі погодні умови на Сіверському напрямку не дозволяють російським та українським силам повною мірою використовувати безпілотники.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в напрямку Торецька на тлі наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у східному Торецьку. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 18 жовтня, показують, що українські війська завдають удару по російському механізованому взводу, що складається з чотирьох бойових машин піхоти, у південній частині Щербинівки (на захід від Торецька), що вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися в цьому. районі і, ймовірно, захопили Нелипівку (на південний захід від Торецька та на південь від Щербинівки). Російські війська проводили наступальні операції на північ від Торецька в районі Дилівки та в напрямку Олександро-Шультіно, а також поблизу та в межах Торецька 18 та 19 жовтня.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в напрямку Покровська на тлі наступальних операцій у цьому районі 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися на південну околицю Воздвиженки (на схід від Покровська). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські війська завдають ударів по російським військам у північній частині Зоряного, на південний схід від Зоряного та у супутниковому співтоваристві на північний схід від Зоряного, що вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися. у цьому районі і, ймовірно, захопили Желанне Друге (на північний схід від Зоряного).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Донецька та провели посилену механізовану атаку чисельністю до взводу у цьому районі 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися у західній частині Максимільянівки. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, показують, що українські війська відбивають посилену механізовану атаку російської армії чисельністю до взводу, що складається з трьох бронемашин і двох танків, на південь від Максимільянівки, що вказує на те, що російські війська нещодавно просунулися в цьому районі.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька в районі Вугледару на тлі наступальних операцій у цьому районі 19 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 жовтня, вказують на те, що російські війська нещодавно незначно просунулися в західній частині Золотої Ниви (на північний схід від Вугледару). Російські війська провели наступальні операції на північний захід від Вугледару в районі Антонівки, Катеринівки та Костянтинівки та на північ від Вугледару в районі Богоявленки 18 та 19 жовтня. Російський блогер заявив, що російські війська займають половину Катеринівки, а інший блогер заявив, що повідомлення про те, що російські війська захопили населений пункт, є неточними. ISW не виявила візуального підтвердження того, що російські війська займають половину Катеринівки.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили атаки у районі кордону Донецької та Запорізької областей 19 жовтня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські блогери стверджували 18 і 19 жовтня, що російські війська просунулися на 700 метрів від Левадного і Приютного в напрямку Новодарівки (усі на південний захід від Великої Новосілки), але ISW не виявив підтвердження цих заяв.

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Російські війська продовжили наступ на Херсонському напрямку 18 та 19 жовтня, у тому числі на лівобережжі Херсонської області та на островах у гирлі річки Дніпро на південний захід від міста Херсон, проте жодних підтверджених змін лінії фронту не було. Російський блогер заявив, що російські війська завдали удару по мосту через річку Конка вздовж траси М-14 Херсон-Миколаїв на північ від Олешок (на схід від міста Херсон на східному березі Херсонської області).

Фото: understandingwar.orgФото: understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах