Карта бойових дій в Україні 26 жовтня

Карта бойових дій 26 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Карта бойових дій 26 жовтня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
Сьогодні 11:47

Сьогодні, 26 жовтня, в Україні розпочався 976 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російська армія наступає по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ. 

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 жовтня.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 жовтня тривали бої в районі основного українського виступу в Курській області. Геолокаційні кадри підтверджують просування українських сил на захід від Борків (південний схід від Суджі), тоді як російські війська відновили контроль над позиціями на схід від Обуховки (південний схід від Коренево). За словами російських блогерів, російські сили також просунулися в районах Новоіванівки та Плехового. Водночас повідомлення про відбиття Дарино залишаються непідтвердженими. Російське Міноборони заявляє, що українські сили проводили невдалі контратаки в районі Новоіванівки, Зеленого Шляху, Олександрії, Руської Конопельки та Плехова. Російський блогер повідомив, що українські війська захопили позиції на південь від Киріївки 24 жовтня. Також продовжують діяти підрозділи російської 155-ї окремої морської піхотної бригади.

Бої в районі Глушкова 25 жовтня не призвели до підтверджених змін на лінії фронту. Російські джерела повідомляють про невдалу атаку українських сил поблизу Нового Путу з використанням танка та двох броньованих машин. Непідтверджені повідомлення свідчать про відступ частини українських сил за міжнародний кордон після боїв під Новим Путом, але ISW не підтвердила ці заяви.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 жовтня російські війська продовжили наступальні дії на півночі Харківської області, але не зробили жодного підтвердженого просування. 24 і 25 жовтня російські війська продовжували наземні атаки на північний схід від міста Харків поблизу Вовчанська та Стариці (на південний захід від Вовчанська).

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 жовтня російські війська продовжували наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але змін на лінії фронту підтверджено не було. Російські джерела заявляли про просування російських сил на два кілометри в районі Стельмахівки (західніше Сватового) та контроль над «більшою частиною» Кругляківки (південніше Куп’янська). Проте ISW не підтвердила ці заяви та зазначила, що російські війська займають лише близько 25% Кругляківки. Наступальні дії росіян продовжувалися на різних ділянках: північ від Куп’янська в районі Голубівки; на південний схід від Куп’янська біля Піщаного, Кругляківки, Лозової, Колісниківки, Новоосинового; захід від Сватового біля Вишневого; південно-західний напрямок від Сватового в районі Дружелюбівки; та в околицях Кремінної, зокрема поблизу Греківки, Катеринівки, Твердохлібового, Тернів, Зарічного, Торського та Серебрянки. Російські мілблогери також повідомили про руйнування мостів через річку Оскіл, намагаючись перервати українські лінії зв’язку в районі Куп’янська, і один із них стверджував, що було зруйновано останню переправу через річку.

Українські війська продовжують завдавати ударів по російській ППО в тилу. Генштаб України 25 жовтня повідомив про удари по російському ЗРК "Бук-М3" та знищення РЛС 9С36 ЗРК "Бук-М2" в окупованій Луганській області, що знаходяться за кілька десятків кілометрів від лінії фронту. Раніше, в ніч з 20 на 21 жовтня, українські сили вразили російський комплекс "Бук-М3" у невстановленому районі приблизно за 60 кілометрів від лінії фронту, а 23 жовтня— "Бук-М2" на півдні України.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

25 жовтня українські сили відновили позиції поблизу Часового Яру на тлі продовження російських наступальних дій у цьому районі. Геолокаційні кадри від 24 жовтня підтверджують присутність українських сил на шахті Блок 9, що на південний схід від Часового Яра, де раніше спостерігалася активність російських військ. Це свідчить про те, що українські війська нещодавно повернули втрачені позиції. Російський блогер повідомив про просування російських сил у лісовій зоні на схід від Часового Яра, однак ISW не виявила візуальних доказів, які б підтвердили це. Російські сили атакували біля Часового Яра та Предтечиного (на південь від Часового Яра) 24 і 25 жовтня. Росблогер зазначив, що через дощову погоду російські війська змушені використовувати транспорт, що краще підходить для пересування в умовах бруду, зокрема всюдиходи та позашляховики замість мотоциклів у районі Бахмута. Він також відзначив, що рух російської піхоти наразі є повільним, трудомістким і в цілому неефективним. Повідомляється, що в районі на південь від Часового Яра діють підрозділи російської 4-ї мотострілецької бригади (3-тя САА), 98-ї повітряно-десантної дивізії та 88-ї добровольчої бригади «Іспаньола» (Російський добровольчий корпус).

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Українські війська нещодавно відновили позиції в південному Торецьку на тлі російських атак 25 жовтня. Геолокаційні кадри показують, що українські сили діють уздовж вулиці Тоболенка, що свідчить про повернення раніше втрачених позицій. Російський блогер заявив про просування російських сил у Щербинівку (на захід від Торецька), але ISW не знайшла підтверджень цього. 25 жовтня російські війська продовжили атаки поблизу Торецька. У цьому районі діють підрозділи російського 2-го мотострілецького батальйону 9-ї ОМСБр і розвідувальний батальйон «Спарта».

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська просунулися на південний схід від Покровська 25 жовтня. Геолокаційні кадри від 24 жовтня підтверджують, що добровольчий загін «Максима Кривоноса», створений колишніми військовослужбовцями ЗСУ, відновив позиції біля шахти №1 на північний схід від Новогродівки. Російські блогери стверджували про просування в районі Селидового, зокрема на вулицях Берегова, Центральна та Шевченка. Також зазначалося, що російські війська атакували біля Вишневого та захопили позиції в західному Гірнику. Атаки тривали на схід і південний схід від Покровська, зокрема в Миролюбівці, Новотроїцькому та інших населених пунктах. У районі Селидового діють підрозділи загону «Чорні гусари» та 27-ї мотострілецької дивізії.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

24 і 25 жовтня російські війська продовжували наступ у західній Запорізькій області на північний схід від Роботиного біля Новоандрівки та на північ від Роботиного в напрямку Новоданилівки, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. 25 жовтня речник Української добровольчої армії Сергій Братчук повідомив, що російські війська перекидають на запорізький напрямок додаткові сили резерву з тилових районів окупованої Росією України. Братчук зазначив, що російські війська посилюють штурмові дії на запорізькому напрямку, а російські диверсійно-розвідувальні групи активізуються та намагаються виявляти вразливі місця української оборони на цьому напрямку.

Карта бойових дій. Фото: understandingwar.orgКарта бойових дій. Фото: understandingwar.org

24 і 25 жовтня російські війська продовжували атакувати східну (лівобережну) Херсонську область, але не зробили жодного підтвердженого наступу.Повідомляється, що підрозділи російської 80-ї арктичної бригади (14-й армійський корпус (АК) Ленінградського військового округу (ЛВО)) продовжують діяти на херсонському напрямку. Повідомляється, що на Херсонському напрямку продовжують діяти підрозділи російського загону БАРС-33 (Бойовий резерв ЗС РФ).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах