Глава Куп'янська "здав" місто, а влада Бердянська відмовилася працювати з окупантом

Глава Куп'янська "здав" місто, а влада Бердянська відмовилася працювати з противником

Глава Куп'янська "здав" місто, а влада Бердянська відмовилася працювати з противником колаж Vgorode.ua

Події
28 лютого 2022 02:51

Мер Куп'янська в Харківській області заявив, що погодився спілкуватися з окупантами і, можна сказати, "віддав" місто, тоді як уряд Бердянська в Запорізькій області відмовився від пропозиції співпрацювати з противником.

Мер Куп'янська Геннадій Мацегорі записав відеозвернення 27 лютого, в якому стверджує, що він розмовляв із командиром батальйону російських військ, які були на підході до міста та знищили райвідділ.

Мер заявив, що він і Куп'янськ залишилися лише з поліцейськими без українських військових, а щоб уникнути штурму міста та жертв серед мирних, він погодився на переговори з окупантом і дав свою згоду на те, щоб зайти на територію Куп'янська.

Більше актуальних новин на каналі Vgorode.ua в Telegram.

Щоправда, раніше радник голови МВС Антон Геращенко говорив, що у Куп'янську перебувають усі спецпідрозділи, працюють у цілодобовому режимі та захищають місто. І не було зафіксовано жодного факту зради присяги працівниками поліції.

Радник ОП Олексій Арестович додав, що інформацію щодо захоплення Куп'янська та "зради" вони з'ясовують, але там "не все так просто". Голова Харківської ОДА також зазначив, що наслідки дій Мацегорі могли бути непоправними, тому головою міста займатиметься прокуратура.

Голова Харківської ОДАГолова Харківської ОДА t.me/synegubov/

27 лютого також випустив відеозвернення виконуючий обов'язки мера Бердянська Олександр Свідло. За його словами, на територію міста увійшли озброєні россійські солдати та військова техніка. Він постарався попередити про це, щоб усі сховалися в сховищах.

До останнього, Свідло з колегами перебував у будівлі виконавчого комітету на своєму робочому місці, але сюди зайшли російські солдати, заявивши, що вони захопили всі адміністративні будівлі Бердянська та пропонують їм співпрацю – продовжити роботу у виконкомі під їхнім контролем.

Він вважає цю пропозицію неприйнятною, тому вони всім складом штабу оперативно залишили будівлю виконкому, але вони продовжують працювати віддалено. Мирним жителям рекомендують залишатися у спокої та у сховищах, не виходити з місць укриття.

Раніше Vgorode писав, що Росія знищила легендарний український літак "Мрія".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах