В інтернеті з'явився сайт із 3D-турами по зруйнованих містах та селах Київської області

В інтернеті з'явився сайт із 3D-турами по зруйнованих містах та селах Київської області.

В інтернеті з'явився сайт із 3D-турами по зруйнованих містах та селах Київської області. Фото: kyivregiontours.gov.ua/war-tours

Події
16 травня 2022 23:12

Тепер усі користувачі інтернету з будь-якої точки світу можуть подивитися, у що виявилися перетворені ще зовсім недавно квітучі населені пункти у Київській агломерації – такі, як Ірпінь, Буча та інші.

За допомогою цього ресурсу можна оглянути з висоти знищені війною квартали у тих населених пунктах під Києвом, у яких у лютому – березні велися запеклі бої, і які багато разів підпадали під обстріл. Вже викладені у мережу види Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Горенки, Стоянки, Бородянки. Адреса сайту – тут.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Офіційно цей проект називається "VR-музей пам'яті війни". Творці сайту висловлюють впевненість, що після перемоги всі зруйновані населені пункти будуть відбудовані, і Київщина знову стане місцем для життя, де кожен хотітиме мати свій будинок, займатиметься тут активним туризмом, дегустуватиме їжу місцевих фермерів та насолоджуватиметься проживання в етносадибах серед природи.

Також творці наголосили: "Ми ніколи не зможемо забути те, що було. Саме для цього і створено VR-музей пам'яті війни. За допомогою 3D-турів відвідувачі зможуть потрапити у жахливу реальність, яку принесла із собою війна в Ірпінь, Бучу, Гостомель, Горенку".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах