Що очікувати від України у єврокубках-2023/24

Що очікувати від України у єврокубках-2023/24 - фото

Що очікувати від України у єврокубках-2023/24 - фото

Спорт
18 червня 2023 19:17

Буде складно й нелегко, та все залежить тільки від нас. 

Час не стоїть на місці. А тому після нещодавнього закінчення останнього туру УПЛ найбільш успішні вітчизняні клуби вже будують плани на європейські клубні турніри, у яких невдовзі братимуть участь. Дізнатися про це більше не зайвим буде й уболівальникам. 

Футбол привабливого європейського рівня варто дивитися з надійними операторами. Платформа https://m.vbet.ua/ru — перевірений путівник у світ нескінченного азарту. 

Зберігаємо серйозне кількісне представництво

Перед початком попереднього розіграшу Україна починала похід за єврокубковою славою із п'ятьма клубами. За рік ситуація не змінилася. Чемпіон Шахтар зіграє в груповому раунді Ліги чемпіонів (до слова, відсутність необхідності проходження кваліфікації для «гірників» пов'язана зі сприятливими обставинами, а не нашими здобутками). Дніпро-1 візьме старт у другому раунді відбору найбільш престижного європейського турніру для клубів. Зоря почне зі стадії плей-офф кваліфікації Ліги Європи. Динамо — з третього раунду відбору до групового етапу Ліги конференцій. Полтавська Ворскла — з другого раунду аналогічного турніру.     

На старт — вже в кінці липня

Право прем’єрного виступу за Україну в новому сезоні цього разу отримав Дніпро-1. Дебютант найбільш престижного єврокубку почне свій шлях до успіху 25-26-го липня. За ним непрості випробування чекають на полтавську Ворсклу. П’яте місце за підсумками сезону-2022/23 дозволило команді Віктора Скрипника отримати право зіграти перший матч 27 липня (гра-відповідь за тиждень). Наступним у бій за футбольний престиж нашої держави вступить Динамо — кияни зіграють десятого серпня (17-го числа — матч-відповідь). Луганська Зоря свій євросезон почне на День Незалежності України. Нарешті, донецький Шахтар у новій кампанії вперше зіграє 19-20 вересня.   

Особливі надії — на Динамо й Шахтар

Практика виступів українських клубів на міжнародному рівні невблаганно однозначна для наших менш титулованих команд. За останні п'ять років в трьох різних європейських клубних турнірах ми мали подекуди однакове представництво за іменами, але чи не кожен показник українського виступу вказував на значущу різницю між нашими двома грандами та рештою. Динамо та Шахтар тримають марку в єврокубках за рахунок як вищої, в порівнянні з іншими українськими командами, виконавської майстерності, так і відчутно більшого досвіду, здобутог о саме в попередні роки виступів у Лізі чемпіонів та її «молодшій сестрі».  

Перспектива — помірно обнадійлива

Вже з початку сезону-2023/24 Україну очікується серйозна, безжальна й напружена боротьба за збереження двох путівок у кваліфікацію Ліги чемпіонів. І після того, як у нас відмінусують 5,600 балів за розіграш-2018/19, місце у чільній 15-ці ми зберігаємо. Однак мінімальне послаблення волі до перемог принесе Україні серйозні проблеми. Такі асоціації, як Норвегія, Данія, Чехія та Ізраїль розташовані у загрозливій близькості від нас. Таким чином, Україна має набрати не менше цих перелічених країн, щоб не втратити нинішні позиції. Варіант із поліпшенням становища існує. Однак для потрапляння у десятку найкращих за підсумками кампанії-23/24 ми маємо покласти у національну скарбничку на 20 балів більше, ніж Австрія. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах