Новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко

Новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко - фото

Новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко - фото

Спорт
25 сiчня 14:41

На позачерговому Конгресі Української асоціації футболу делегати проголосували за Андрія Шевченка як нового президента. Зазначимо, що він був єдиним кандидатом на цю посаду, якого висунули постійні члени УАФ за місяць до виборів.

Після прийняття відповідного рішення 47-річний Шевченко офіційно став головним фігурантом в українському футбольному керівництві. Під час голосування за нього проголосували всі 93 делегати УАФ, жоден з яких не висловив "проти" чи "утримуюся".

Новий глава УАФ замінить Андрія Павелка, який обіймав посаду президента з 2015 року. З червня 2023 року Павелко перебуває під вартою без права внесення застави.


Зазначимо, що Андрій Миколайович Шевченко народився 29 вересня 1976 року у місті Яготин Київської області. Він один із найвизначніших футбольних гравців свого покоління. Шевченко виступав на позиції нападника за київське "Динамо", італійський "Мілан" та англійський "Челсі". Шевченко є заслуженим майстром спорту України з 2003 року.

За виняткові спортивні досягнення та визначний особистий внесок у розвиток українського футболу він був удостоєний звання Героя України у 2004 році. Крім того, Шевченко є кавалером орденів "За заслуги" I, II, III ступенів, "За мужність" III ступеня та ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня.

У 2022 році Шевченко отримав престижну нагороду "Національна легенда України". Як визнаний чемпіон, він п'ять разів ставав переможцем чемпіонату України та одного разу - Італії. У 2003 році він став першим українцем, що виграв Лігу чемпіонів.

Здобувач "Золотого м'яча" відзначений за найкращі спортивні досягнення в 2004 році. Як капітан збірної України, він очолював команду на ЧС-2006, включаючи їх у вісімку найкращих команд світу. Шевченко також визначений як перший український футболіст, який зіграв 100 матчів за національну збірну та є найкращим бомбардиром в історії національної збірної України з 48 голами.

Від 2016 до 2021 року Шевченко обіймав посаду головного тренера національної збірної України, де його команда пройшла до вісімки найкращих на Євро-2020. Після російського вторгнення став першим амбасадором платформи UNITED24.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах