Як увімкнути/вимкнути режим інкогніто в Google Chrome на iPhone

Як увімкнути/вимкнути режим інкогніто в Google Chrome на iPhone - фото

Як увімкнути/вимкнути режим інкогніто в Google Chrome на iPhone - фото

Техно
23 травня 17:05

Рідний браузер Apple, Safari, завжди був на дві голови вище від Google Chrome із безпеки. Розробники пішли на такі непрості кроки, як відмова від куків та заборону перехресного відстеження користувачів, що дуже не подобається рекламодавцям та розробникам затосунків. 

Але назвати Safari ідеальним веббраузером не можна. Хоча б тому, що він не дає змоги захистити відкриту вкладку, використовуючи біометрію. А Гугл Хром це вміє, до того ж тільки у версії для iOS. Дивно, чи не так?

Ця можливість з'явилася в оновленні №92. Блокування завантажених сайтів працює тільки в режимі інкогніто, але воно виконується тільки біометричною перевіркою. Зняти блокування із використанням пароля не вийде.

Як увімкнути блокування сторінок у Google Chrome

Перемикач активації блокування вкладок, який працює тільки в режимі інкогніто, доступний за ланцюгом «Налаштування» — «Конфіденційність». Якщо з якоїсь причини ви її не побачили, шукайте через меню прапорців, тобто введіть в адресній стрічці рядок chrome://flags. У віконці пошуку наберіть слово Incognito, а в результатах знайдіть рядок Device Authentication for Incognit та увімкніть перемикач у положення Enabled.

Залишиться вивантажити браузер із режиму багатозадачності та запустити Хром повторно.

Як працює режим блокування вебсторінок

Якщо ви все зробили, як описано вище, функція блокування вкладок з’явиться в розділі «Конфіденційність» (під параметром Handoff). Увімкніть її, та можете сміливо перемикатися на режим інкогніто. Тепер, якщо ви звернете браузер, будь-яка вкладка, відкрита після блокування, буде захищена біометрично, тобто працювати із нею можна буде тільки після аутентифікації.

Крім того, залишиться можливість перейти у звичайний режим, але відкривати нові сторінки в режимі інкогніто ви не зможете: кнопка «+» буде неактивною, допоки ви не знімете блокування. 

Функція працює тільки в останніх версіях Chrome. Якщо ви придбаєте iPhone 15, то вона там буде гарантовано. У старих гаджетах, можливо, доведеться оновлювати браузер.

І ще один нюанс: якщо на момент вмикання блокування відкритих вкладок не було, доступ до інкогніто не буде захищеним. Це виглядає логічно: оскільки ніяких сторінок не відкрито, вам не варто хвилюватися, що хтось поряд зможе побачити вашу конфіденційну інформацію.

Як увімкнути/вимкнути режим інкогніто в Google Chrome на iPhone фото 1Як увімкнути/вимкнути режим інкогніто в Google Chrome на iPhone фото 1

Як зняти блокування вкладок у режимі інкогніто

Дуже просто: натисніть на кнопку «Розблокувати із допомогою», дочекайтеся появи системного вікна та проскануйте обличчя або відбиток пальця. Нагадаємо, що розблокування за паролем тут недоступне, тільки за біометрією.

І це правильно: пароль можна підгледіти, а у випадку із рідними вони його будуть знати напевно. А біометрія не дасть змоги розблокувати вкладки нікому, крім вас.

До того ж не важливо, скільки у вас використовується біометричних даних: для розблокування підійде будь-який.

Але якщо хтось із членів вашої сім'ї також користується біометричною аутентифікацією, враховуйте цей момент.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах