У Києві водії тролейбусів та трамваїв два місяці працюють безкоштовно

У Києві водії тролейбусів та трамваїв два місяці не отримують зарплату.

У Києві водії тролейбусів та трамваїв два місяці не отримують зарплату. Фото: novyny.live

Транспорт та інфраструктура
22 лютого 2022 10:51

Співробітникам КП "Київпастранс" уже два місяці не виплачують зарплатню.

Інформація про це з'явилася у соцмережах.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Співробітники вимагають пояснень від керівництва "Київпастрансу". Вони стверджують, що не бачили виплати майже два місяці, багатьом довелося через це влізти у борги.

Без грошей залишились не лише водії пасажирських маршрутів, а й контролери, працівники депо, адміністрація підприємства.

У коментарях під відповідними постами багато хто висловлює занепокоєння і пропонує влаштувати страйк, не виходячи на роботу.

Співробітники підприємства готові влаштувати страйк.Співробітники підприємства готові влаштувати страйк. Фото: facebook.com/profile.php?id=100009008181593

У КП "Київпастранс" підтверджують, що заробітну плату справді затримували, але там наголошують, що вони – бюджетне підприємство і їм невідома причина невиплати, повідомляє "Сегодня".

Скандал із затримкою зарплати відбувається на тлі недавніх обшуків у "Київпастрансі". Правоохоронці розслідують розкрадання бюджетних 80 млн. гривень під час реконструкції трамвайної лінії.

Як Vgorode інформував раніше, у 20 медичних закладах Києва співробітникам не виплачені заробітні плати за січень. Депутат Київради Марина Порошенко повідомила, що лікарні беруть банківські кредити, щоб сплатити заборгованість із заробітних плат. Також, за словами депутата, у низці медустанов, щоб заощадити, переводять лікарів на 0,75 та 0,5 ставки.

Нагадаємо, у Києві схвалили цільову програму "Захисник Києва". На зміцнення обороноздатності столиці витратить понад 110 мільйонів гривень. Таке рішення було ухвалено 20 січня на пленарному засіданні ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах