З Києва до Чернігова та область знову курсуватимуть потяги: коли та які

З Києва до Чернігова та області знову курсуватимуть потяги: коли та які.

З Києва до Чернігова та області знову курсуватимуть потяги: коли та які. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
15 квiтня 2022 18:26

Залізничне сполучення із деблокованим Черніговом вирішили відновити із завтрашнього дня, 16 квітня. Також поїзди ходитимуть ще до кількох населених пунктів Чернігівської області.

Місто було в блокаді більше місяця і постійно обстрілювалося артилерією ворога. Проте область вже звільнили від окупантів, тож потяги знову там почнуть курсувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для відновлення руху поїздів у Чернігівській області залізничникам довелося оперативно ремонтувати кілька інфраструктурних об'єктів, які були пошкоджені через бойові дії. Зокрема, йдеться про майже 300 кілометрів колій, про міст на станції Заворичі та на перегоні Липовий Ріг – Вертіївка, про шляхопровід у Ніжині. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Які поїзди їздитимуть

В обласний центр їздитиме дизель-поїзд №894/893 : з Чернігова відправлення буде о 07:00, а до Києва прибуватиме об 11:06. У зворотному напрямку поїзд відправляється о 15:18, а прибуватиме до Чернігова о 19:20.

Дорогою поїзд зупинятиметься на таких станціях: Муравійка, Ім. Бориса Олійника, Вересоч, Вертіївка, Ніжин, Носівка, Кобижчі, Бобровиця, Заворичі, Бобрик, Бровари, Дарниця, Видубичі, Київ-Деміївський та Протасів Яр.

Спочатку на маршруті їздитимуть польські потяги Pesa, а згодом – сучасні пасажирські вагони на локомотивній тязі.

Також з 16 квітня відновлять рух приміських поїздів Дарниця-Ніжин. Перший поїзд із Ніжина вирушатиме о 06:00 та прибуватиме на Дарницю о 08:45. Відправлення наступного поїзда з Ніжина – о 12:15, а прибуття до Києва – о 15:00.

У зворотному напрямку поїзди відправлятимуться о 09:00 та о 17:17, а до Ніжина вони прибуватимуть об 11:45 та 20:00 відповідно.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах