Як живе зараз Пуща-Водиця, яка постраждала під час бойових дій

Як живе зараз Пуща-Водиця, яка постраждала під час бойових дій.

Як живе зараз Пуща-Водиця, яка постраждала під час бойових дій. Фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
11 травня 2022 17:44

Пуща-Водиця стала одним з найбільш постраждалих внаслідок бойових дій районів Києва. Причина - у її географічній віддаленості від інших районів Києва, та близькості до Ірпеня та Гостомеля, де зовсім недавно відбувалися вiдомi речі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Територія селища Пуща-Водиця постраждала під час бойових дій, тут були руйнування житлових будинків, територія парку та ліс навколо було заміновано, пошкоджено рейки, якими в цей район ходив із центру трамвай.

Більшість жителів Пуща-Водиці вирушили у лютому-березні до евакуації.

Поступово у Пуща-Водиці відбуваються зміни на краще, розповіли "Вечірньому Києву" голова Оболонського району, комендант Пуща-Водиці та командир батальйону "Легіон "Оболонь".

Так, місцевий парк був ретельно перевірений на предмет вибухівки, тепер ним можна гуляти. При цьому є обмеження - на "невизначений термін" закрито ліс, що оточує курортне селище, міни можуть опинитися під кожним кущем, а перевірити за допомогою саперів весь ліс малореально в найближчому майбутньому.

З пущаводицького парку не можна пройти над озером красивим дерев'яним мостом - на жаль, цей міст, що веде до лісу, поки що закритий.

Побутове життя у районі поступово налагоджується. Починають відкриватись магазини, аптеки, знову з'явилася "Нова пошта". Представники влади обіцяють незабаром відновити лінію трамвая, яка з'єднає лісове селище з Подолом. Рух автобусів уже відновлено.

Багато місцевих жителів вже повернулися до своїх будинків, на даний момент у районі знаходиться близько 40% людей від довоєнної чисельності.

У багатьох будинках було вибито скло від вибухів. Обіцяють, що знищені вікна та балкони будуть відновлені за підтримки міста. Причому ця проблема буде вирішена протягом декількох місяців, до настання холодів. А зима, до слова, Пуща-Водиці не загрожує, бо від обстрілу система опалення, на щастя, не постраждала.

З проблем, що є на даний момент, не вирішено повністю мародерство. Зі злодіями борються військова комендатура, СБУ та поліція Оболонського району.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах