Вартість проїзду у маршрутках у Києві зросла до 15 гривень

Вартість проїзду у маршрутках у Києві зросла до 15 гривень.

Вартість проїзду у маршрутках у Києві зросла до 15 гривень. Фото: Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

Транспорт та інфраструктура
21 травня 2022 19:02

З сьогоднішнього дня, 21 травня, у Києві підвищилася вартість проїзду у приватних маршрутках. З 10 гривень (найпопулярніший тариф донедавна) вона зросла до 15 гривень.

Варто мати на увазі, що підвищення вартості проїзду стосується лише приватних автобусів, а весь муніципальний транспорт зберіг старі довоєнні тарифи. Таким чином, у муніципальних автобусах, також у трамваях, тролейбусах, метро ціна за проїзд як і раніше – 8 гривень.

Як сказано у сюжеті ТСН, ні для кого з українців причини підвищення ціни за проїзд не є секретом. Про проблеми з паливом у країні знають, мабуть, усі жителі, навіть ті, хто не має власного автомобіля. Ціна на дизельне паливо сягає 58 гривень. А величезні черги до заправок, що працюють, - ще один доказ того, що підвищення вартості проїзду - не дивно і в нинішніх умовах його слід очікувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Причин, через які комунальний транспорт поки що може дозволити собі залишити стару ціну за проїзд, є двi. По-перше, значна частина такого транспорту електрифікована, метро, трамваї та тролейбуси не мають проблем з тим, щоб заправлятися за новою ціною. Крім того, комунальний транспорт вчасно зарезервував велику кількість дизельного палива, якого на якийсь час має вистачити.

Керівництво Києва обіцяє, що найближчим часом ціни на комунальний транспорт не підвищуватимуться. З огляду на це виникає ситуація, якою в Києві не було вже давно - ціна на приватний транспорт виявилася практично вдвічі вищою, ніж на муніципальний. Це може призвести до збільшення популярності останнього з перетіканням частини пасажирів. Чи витримають маршрутки конкуренцію – покаже майбутнє.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах