У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр"

У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр".

У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр". Фото: t.me/UkrzalInfo

Транспорт та інфраструктура
16 липня 2022 16:53

"Укрзалізниця" модернізувала ще один електропоїзд, який вийшов на маршрут Kyiv City Express. Київським кільцем запустили капітально відремонтовану на власних потужностях "Укрзалізниці" електричку. Окрім цього, сьогодні, 16 липня, відкрили оновлену станцію "Протасів Яр".

Компанія врахувала всі запити пасажирів щодо збільшення місця для перевезення велосипедів, тож подвоїла кількість велотримачів та покращила вагони загалом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В "Укрзалізниці" розповіли, що під час модернізації цього поїзда було збережено всі переваги вже запущених електричок. Усі поїзди на маршруті є інклюзивними, у вагонах є місця для людей з інвалідністю та 58 відкидних сидінь для розміщення візків. У поїздах облаштовано пандуси та вбиральні. Усередині вагонів встановлені оновлені сидіння, покращена система освітлення, оповіщення та з'явилися інформаційні табло.

У новому поїзді також змінили конструкцію велотримачів. Було додано м‘які насадки на фіксаторах коліс, що  має убезпечувати велосипеди від випадкового пошкодження під час поїздки.

У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр".У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр". Фото: t.me/UkrzalInfo

Для зручності пасажирів також було встановлено зручні верхні поручні, а також змінено конструкцію сходинок, відтепер вони будуть менш слизькими.

"Укрзалізниця" оновила і платформу станції "Протасів Яр". Тут провели поточний ремонт, встановили нове освітлення й нові сидіння в зоні очікування поїздів. На платформі також поставили баки для сортування сміття та змонтували велопарковку.

У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр".У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр". Фото: t.me/UkrzalInfo

У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр".У Києві оновили станцію міської електрички "Протасів Яр". Фото: t.me/UkrzalInfo

"Укрзалізниця" має в планах покращити мікромобільність киян і встановити велопарковки і на інших станціях Київської кільцевої електрички.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що для пасажирів Kyiv City Express зробили онлайн-портал. На ньому зібрана вся інформація щодо розкладу поїздів, пересадок, а також додали є посилання на придбання квитків. Поки що портал працює у тестовому режимі.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах