У Києві відновлюють роботу кілька маршрутів тролейбусів та автобусів, а також фунікулер

У Києві запрацює фунікулер.

У Києві запрацює фунікулер. Фото: kyivcity.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
07 жовтня 2022 19:42

5 нових тролейбусних маршрутів, 1 автобусний та фунікулер – одразу багато приємних новин для всіх киян та гостей столиці, які користуються громадським транспортом у Києві.

Новина, яка потішить усіх любителів екзотичного виду транспорту у столиці – з 10 жовтня у Києві відновить роботу фунікулер. Нагадаємо, що навесні цього року цей вид транспорту, який вважається пам'яткою архітектури та історії, законсервували, щоб уберегти від можливих пошкоджень. Потім на початку літа фунікулер одразу ж закрився на плановий ремонт, який проводять улітку щороку. І ось, нарешті, 10 жовтня цей вид транспорту, який з'явився у Києві ще за часів Російської імперії, буде запущено, повідомляє Віталій Кличко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також 8 жовтня почне курсувати Києвом тролейбус №35. Як повідомляють у КМДА, частину контактної мережі на цьому маршруті було пошкоджено внаслідок бойових дій навесні цього року. На короткій ділянці траси 35-го маршруту курсував тролейбус №19-Д, який згодом продовжили. У КМДА нагадують, що траса тролейбусів №№ 19-Д та 35 повністю збігаються. При цьому 8 жовтня тролейбусний маршрут №19-Д закривається.

Рух тролейбусів буде організовано за наступною схемою: проспект Свободи (від проспекту Георгія Гонгадзе) – проспект Василя Порика – проспект Правди – вулиця Івана Виговського – вулиця Стеценка – вулиця Академіка Щусєва – вулиця Юрія Іллєнка – вулиця Січових Стрільців – вулиця Смілянська – вулиця Святослава Хороброго – вулиця Федора Ернста – вулиця Івана Пулюя (до вулиці Кадетський Гай).

Ще одна хороша новина для киян – з 10 жовтня відновлюється рух тролейбусних маршрутів №№6, 18, 28, 33 за постійними схемами. На Подільському узвозі був ремонт, який уже закінчено, тому рух цією вулицею відкриється в повному обсязі. Тролейбуси прямують такими маршрутами:
№ 6 – Мінський масив – Майдан Незалежності;
№18 – Майдан Незалежності – вулиця Сошенка;
№28 - Станція метро "Лук'янівська" - проспект Свободи;
№33 - Мінський масив – залізничний вокзал "Південний".

Також з 8 жовтня з'явиться тимчасовий автобусний маршрут № 38 "Вулиця Метрологічна - станція метро "Деміївська". Якщо пасажиропотік буде великим, то його запустять вже на постійній основі. Автобус слідує таким маршрутом: Метрологічна вулиця (від вулиці Академіка Лебедєва) - вулиця Академіка Заболотного – проспект Академіка Глушкова – вулиця Васильківська – проспект Голосіївський – станція метро "Деміївська".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах