Через тиждень буде запущено прямий поїзд між Києвом та Кишиневом

За тиждень буде запущено прямий поїзд між Києвом та Кишиневом.

За тиждень буде запущено прямий поїзд між Києвом та Кишиневом. Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Транспорт та інфраструктура
29 жовтня 2022 23:13

5 листопада столиці України та Молдови зв'яже пасажирський поїзд Київ – Кишинів, яким можна буде їздити між країнами кілька разів на тиждень.

Нагадаємо, що протягом останніх 3 років, з початку пандемії коронавірусу, сполучення залізницею між Києвом і Кишиневом взагалі не було. До березня 2020 року цим маршрутом ходили поїзди молдавського і російського формування Кишинів - Москва. Проте ці поїзди проходили через Київ зазвичай у середині ночі, тож ними з киян майже ніхто не користувався. До того ж, купити квитки на поїзд Кишинів – Москва до Києва чи з нього часто було складно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами віце-прем'єра Молдови Андрія Спину, прямих поїздів між столицями Молдови та України не було вже 20 років. За його словами, цей потяг - це "маленький поїзд світу". Називається він – "поїзд до Перемоги".

Vgorode вже писав у серпні про подарунок від "Укрзалізниці" до Дня Незалежності України - новий поїзд, що символізує рух країни у бік Перемоги у війні з агресором. Новий поїзд, запущений 23 серпня, спочатку курсував маршрутом Київ – Ужгород. Він складається із 7 вагонів, кожен із яких був розписаний в оригінальному стилі українськими художниками.

Потяг №351/352 з Києва до Кишинева ходитиме тричі на тиждень. Загальна кількість пасажирів у всіх семи вагонах – 280 осіб. Відправлення з Києва – о 17:02, прибуття до Кишинева – о 10:38. У зворотний бік поїзд відходить о 17:45 та прибуває до столиці України об 11:48.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах